Wyciszanie roweru
Wyciszanie roweru
Cześć, potrzebuję pomocy i pomysłów jak wyciszyć rower. Uderzenia łańcucha bardzo ładnie się roznoszą po wahaczu, a tego sobie nie życzę. Do tej pory używałem owijki na rakietę tenisową, ale dalej słychać metalowy klang przy uderzeniu łańcuchem. Podawajcie swoje pomysły - co dobrze tłumi i wytrzymuje dłużej niż tydzień? Nie może być też za grube - już w stanie spoczynku łańcuch jest blisko wahacza. Z góry dzięki.
Coś za coś. Opona to gruba guma, więc dobrze wytłumia.nhp890 pisze:No tak, zapomniałem dodać. Chcę zachować jakiś rozsądny poziom estetyki.
Ja zawsze używam dętki. Owijam ją tak jak owijkę. Dętki nie rozcinam wzdłuż, tylko daję podwójnie. Powiem Ci, że nawet estetycznie to wygląda. I spełnia swoje zadanie

Też dobry pomysł, ale chyba dwa gripy nie wystarczą długościowo. Chyba że się mylę...diskordia pisze:ja miałem kiedyś rozcięty grip. tzn 2gripy. też wyglądało dobrze,ale nie było tak cieniutko.
Ogólnie to ja nie widzę sensu wydawania kasy na jakieś neopreny i itp. Mająz rower, zawsze ma się pod ręką jakąś starą dętkę/oponę, która wg mnie lepiej tłumi uderzenia łańcucha niż taki neopren.
Ostatnio z kumplem zastanawiałem się jakby zrobić ochronę z owijki na kierownicę do szosy, jest twarda, ma klej czyli nie będzie odpadała
Pod nią można dać lekką warstwę dętki i może by się to spisało.
Koszt to 40zł u nas za czarną ale jest tego dużo i można innym odsprzedać żeby zrobili to samo i koszt może się zminimalizować do kilku zł

Pod nią można dać lekką warstwę dętki i może by się to spisało.
Koszt to 40zł u nas za czarną ale jest tego dużo i można innym odsprzedać żeby zrobili to samo i koszt może się zminimalizować do kilku zł

A coś takiego? http://www.godlikebike.com/index.php/ma ... ector.html Moim zdaniem dość estetycznie to wygląda i jest z dość grubej gumy. 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: