Spec STATUS I 2012 jako pierwszy full

amon777
Kontakt:

Spec STATUS I 2012 jako pierwszy full

Post autor: amon777 »

Takie pytanie co sadzicie o tym rowerze http://www.vitalmtb.com/product/guide/B ... duct-specs jako pierwszy full. Mialem na oku Mondraker Dune 2012 w dosc przystepnej cenie leczzapas sie wyczerpal. Ten moge miec nowke za 6k. Przewaznie jezdze po lasach jakies zjazdy, fr, lekkie skoki, i troche agresywniejszej jazdy w miare umiejetnosci i mozliwosci;) Ale czasami lubie po prostu bic kilometry po np asfalt,las, podjaz,zjazd,asfalt,szuter itp. Byl bym wdzieczny za jakas opinie i ewentualne rozwianie watpliwosci.
BTW. Aktualnie od paru lat smigam na konie five-0 super geometria(rama w tym specu jest bardzo podobna) skok 140mm.
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Przyzwoity rower, przyjemnie się śmiga.

Kumpel ma od dłuższego czasu, używa w zasadzie dokładnie do tego, o czym piszesz i jest zadowolony. Jedynie z przednim amorem miał trochę problemów (trzeszczał - dość wkurzające), a obsługa gwarancyjna X-fusion w PL w zasadzie nie istnieje. Praca też jakaś super nie jest - najchętniej bym wymienił od razu na jakieś lepsze 66. Tylko z tymi podjazdami nie do końca - jeden blat, dość zjazdowa geometria i 200 skoku - lekko nie będzie ;)

Ale zacząłbym od tego, czy aż tyle skoku i taka wytrzymałość jest Ci potrzebna? Jeśli nie planujesz iść w przyszłości w jakieś duże loty i ciężkie trasy dh to skłaniałbym się do czegoś lżejszego, z mniejszym skokiem (jak wspomniany Mondraker np.)
amon777
Kontakt:

Post autor: amon777 »

Wlasnie mondek byl by idealn. Dla mnie idelany skok to 160 jak na ten czas i tyl 170-180. I fakt mondek byl lekki 13,6kg tutaj nie wiem ile wynosi waga pewnei cos kolo 17kg. Mysle ze 1 blat to nie problem. Aktualnie mam 2 i 95%kozystam z jednego. Tutaj tylko siodlo wymienic no i ten amorek moze na 160 66rc. No i cena jest zachecajaca 6k.
ODPOWIEDZ