identyfikacja ramy..

miszatuitam
Kontakt:

identyfikacja ramy..

Post autor: miszatuitam »

jak w temacie.. kupilem niedawno taką oto ramę i nie mam pojecia co to za produkcja. poniższe zdjecie to nie jest akurat "real foto" mojej ramy ale są identyczne. fotka ta wyskakuje w googlach na haslo "ballistic dual" choć widać od razu ze nim nie jest.
rama nie ma wzmocnienia pod tarcze (łączacego tylne widełki górne i dolne) jak większość podobnych konstrukcji street style itd..)
stwierdzilem tez ze nie jest to point bo pointy mają poziome haki (może nie wszystkie?)
najblizej jej wyglądem do x-lighta ale ma nieco inne haki i jak wszem i wobec wiadomo ballistic'i są dwukolorowe a to na foto to ori malowanie i ori naklejka.
jakies sugestie?
Obrazek
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

BOP Stonebraker?
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
pixel991
Kontakt:

Post autor: pixel991 »

Mi to wygląda na cross sign ds, ale mogę się mylić :mrgreen:
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

Point'y chyba miały też zwykłe haki ;) tak mi się coś kojarzy z dawnych lat ;)
Slavvduro
miszatuitam
Kontakt:

Post autor: miszatuitam »

te pomysły odpadają na wstępie bo jak wczesniej napisalem:
rama nie ma wzmocnienia pod tarcze (łączacego tylne widełki górne i dolne) jak większość podobnych konstrukcji)
poza tym kross ma harakterystyczne wzmocnienie na rurze podsiodlowej, a BOP pod główką (trójkątne - a u mnie tylko płaska blacha) no i zupelnie inne haki tylnego kola. wieczorem wrzuce jakies foto dokladniejsze.
Point'y chyba miały też zwykłe haki ;) tak mi się coś kojarzy z dawnych lat ;)
no to jest jakis trop ale uwierze jak zobacze ;-) mam też starego pointa - jeszcze przed modelem "crucher" i haki mam poziome. a rama kupiona w sklepie w 2012 ale jest prawdopodobienstwo ze lezala na magazynie troche bo pytalem i milei troche nowego "starego sprzętu"
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Jakiś no-name z dawnych czasów. Poskładany z gotowych "klocków" z katalogu na Tajwanie (stąd podobieństwo do różnych ram) i sprzedawane bez nazwy.
Kilka lat temu sporo takich ram było na allegro.
ODPOWIEDZ