Czy istnieje rzetelny serwis?

Abezi
Kontakt:

Post autor: Abezi »

Witam,
Czy znacie serwis, który ma ludzi którzy wiedzą co robią? I najlepiej jak by mieli pompę próżniową do damperów.

Pytam pod kątem mojego cholernego Vivida R2C. Kupiłem go w lutym. Miesiąc leżał na półce bo serwis ProShox nie mógł ogarnąć zrobienia 2ch kompletów tulejek montażowych. Stwierdziłem, że jak tulejki są problemem to nie będę ryzykował sprzętem.

SpiderSuspensions. Damper wysłałem im w celu zmiany tune. 2 tyg przed wielkanocą a dostałem go 13 maja. Tune zmieniony a damper zapowietrzony tak, że tłok luzem wchodzi 1cm bez oporu. Jak był nowy to nawet na milimetr w rekach nie szło wepchnąć. Zmienić tune i zapowietrzyć to ja i w domu potrafię zrobić w ciągu 2ch godzin max.

Czy jest serwis który jest w stanie zrobić raz a porządnie? Od początku do końca tak, aby zamontować sprzęt i móc jeździć a nie zdejmować 5 min później bo coś jest nie tak.
Lord_92
Kontakt:

Post autor: Lord_92 »

to jest właśnie dobre pytanie często nierozwiązywalne :)

Przestrzegam również przed serwisem VarioBike, który w swojej ofercie posiada takie usługi. Miesiąc czekania na rozwiązanie "specjalistów z podstawówki" i żałosne tłumaczenia, że się po prostu nie da zmienić tune'a (zażyczyli sobie jeszcze pieniądze za niewykonanie usługi, ale ich szczerym śmiechem wyśmiałem oczywiście). Trzymaj się z daleka od dużych serwisów i sklepów, zazwyczaj jakiś mały sklep prowadzony przez ogarniętego kolesia Ci przezaworuje bez najmniejszego problemu.
Łatwiej jest robić listę serwisów które nie umieją zmienić tune'a w Vividzie niż te które to po prostu potrafią.
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

przeciez na yt jest film rs-a jak zalewac ten damper.

reklamowales usluge u spider suspensions?
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

Mi jakieś 2 lata temu w proshox zminili tune w vividzie bez problemu. Co prawda czekałem ponad miesiąc, ale ostatecznie było Ok i cena usługi też nie poraziła.
Samuel
Kontakt:

Post autor: Samuel »

Witam,

Hmmm ja polecam serwis Gravity Shop - www.dhshop.pl, oraz Goodbike,
Nigdy nie miałem z tymi firmami problemu, no i bez niczego da się dogadać z chłopakami :)

Pozdrawiam
Samuel
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

A ja nie polecam żadnego serwisu. Chcesz mieć dobrze - robisz sam albo znajomi.
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

EZrider pisze:A ja nie polecam żadnego serwisu. Chcesz mieć dobrze - robisz sam albo znajomi.
Święta prawda, nikt nie dopieści lepiej sprzętu niż właściciel o ile ma narzędzia i pojęcia trochę.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
Przem NBT
Kontakt:

Post autor: Przem NBT »

a ja polecę Dodek Bike Serwis z Bielska, wiele osób z okolic to potwierdzi, ceny mega przystępne, czas oczekiwania krótki.
www.facebook.com/dodekbikeservice
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

miesiąc czekania na serwis dampera to jakieś jaja :D

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ax#p975613 zapytaj autora tego tematu, przerabiał już chyba wszystkie możliwe uginadła.
Lord_92
Kontakt:

Post autor: Lord_92 »

GgG

Jeśli chodzi o serwis, zaworowanie dampera, czy grzebanie w bardziej skomplikowanych podzespołach w większych sklepach 3-4 tygodnie to norma w naszym kraju, nie ma się co dziwić :)
Dlatego mniejsze sklepy mają co robić.
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
nukianuki0
Kontakt:

Post autor: nukianuki0 »

Mojego vivida oddałem w kwietniu do Gravity Shop-serwis,wymiana uszczelki lekki tuning i to wszystko za 80 zł.
Wszystko zrobili jak należy a co do czasu to dałem im 3 tygodnie i był gotowy.
Po serwisie vivid śmiga lepiej niż nowy.
Z przeszimowaniem poradzą sobie też bez problemu.
Abezi
Kontakt:

Post autor: Abezi »

Oczywiście, że reklamowałem. SpiderSusp daje 2 albo 3 miesiące gwarancji. Wysyłam i naprawią/odeślą na ich koszt. Zastanawia mnie tylko, czemu z każdym zakupem mam takie szczęście.
denus
Kontakt:

Post autor: denus »

Chyba największym problemem jest to że ludzie robią to według mnie w złych warunkach a do tego dochodzi bajzel i brak organizacji przy serwisie amorka. Sam jestem światkiem w jakich warunkach pracują co po nie które serwisy, działają na zasadzie pana mietka z wąsem który robi polonezy...
www.TOTEMSHOP.pl
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

denus pisze:robią to według mnie w złych warunkach
Bez przesady. Nie potrzeba clean roomu czy sterylnej sali operacyjnej. Większość serwisów po prostu robi na odwal się. Nie tak jak dla siebie. To jest moje zdanie.
premier
Kontakt:

Post autor: premier »

Ja z kolei nie polecam nawet Cult-Bikes...
Od nowości mój Fox RC4 2012 Factory Series miał problem z uszczelką tłoczyska, ciekło po prostu. Po wysłaniu co Cult niby usługę wymienili niby tę uszczelkę i przez tydzień był spokój i znów olej na tłoczysku.
Ponowna wysyłka, wilka diagnoza uprawianie czarów na damperem ze strony Cult i stwierdzenie, że te typy tak mają i dopiero jak mi po kostkach będzie rzygał to mam do nich przesłać. Tak, że rozbiłem się o ścianę polskiego podejścia do klienta.
Kupiłem sam te uszczelki (15,47x3.53mm z gumy FKM) wymieniłem zalałem Bel Ray HVI 15w (48 cSt przy 40 stC) i sprzęt zapier... aż miło.
Wnioski nasuwają się same lepiej dorobić trzymania serwisowe plus odpowiedni zestaw kluczy i robić samemu. Wyjątkiem jest CCDB, ale to z kolei ogarnie większa część serwisów MX które mają pompę próżniową.
piotrmarch
Kontakt:

Post autor: piotrmarch »

Wichu we Wrocławiu - istny magik rowerowy i do tego nie liczy dużo: https://www.facebook.com/bikeserwis
denus
Kontakt:

Post autor: denus »

Nie chodzi o to żeby była sala operacyjna, tylko jak patrzysz np. na stół a tam walają się kulki po łożyskach, opiłki itp, stół jest cały w oleju smarze a z kolei amor jest w siedmiu miejsca świata to sorry

W swoim życiu przerobiłem setki amorków i mniej więcej wiem o co ho :)
www.TOTEMSHOP.pl
kubuspunxdh
Kontakt:

Post autor: kubuspunxdh »

Abezi pisze:SpiderSuspensions. Damper wysłałem im w celu zmiany tune. 2 tyg przed wielkanocą a dostałem go 13 maja. Tune zmieniony a damper zapowietrzony tak, że tłok luzem wchodzi 1cm bez oporu. Jak był nowy to nawet na milimetr w rekach nie szło wepchnąć. Zmienić tune i zapowietrzyć to ja i w domu potrafię zrobić w ciągu 2ch godzin max.
ok to teraz po kolei ;) prośbę mam do właściciela tematu aby napisał tak jak to było i czemu ! damper przyszedł do mnie s powrotem ( został wysłany bez niczego sprężyny dystansu możliwości próby ) nie mam zamiaru ukrywać wrócił zapowietrzony nie wiem czemu.... został zalany nowym olejem odpowietrzony zamontowany do roweru sprawdzony ( po 2 wysyłce zwrotnej która pokryliśmy w jedną stronę rzecz jasna ) teraz ode mnie prywatnie... sam jeżdżę wiec wiem co "w trawie piszczy" mogę tylko schować głowę i przeprosić, jestem człowiekiem jak wszyscy... właścicielowi vivida daje 3 miesięczna gware taki mam standard ! mam nadzieje ze jest ok i sa pozytywne skutki tegoż nowego vivida :) pozdr
rowerek PB Spider Suspensions boss!
Ron2013
Kontakt:

Post autor: Ron2013 »

Że ktoś czegoś nie zrobił , nie oznacza że nie wie jak i nie ma sprzętu do tego!.
A odpowiadając wprost, NIE, nie ma takich serwisów, wiem co mówię, bo od czasów jak przekręcali mi gwinty w aluminiowym korpusie dampera RS w ich głównym serwisie a póżniej wciskali, że były poprzekręcane wcześniej, to żadnej mojej "zabawaki" nie oddam bez zagrożenia życia do jakiegokolwiek sewisu!!!
ODPOWIEDZ