Koniec gwarancji , za krótka górna rura w V3 575mm w Glorce 600mm ,w tym rok musiałbym sprzedać jeszcze taniej V3 co osobiście mi się nie widzi bo było by jeszcze więcej obić , odprysków itd. Glorki nie miałem w planach. Ale że dość tanio była to się skusiłem.
Jesteś coś w stanie powiedzieć o zawieszeniu glorki w sensie czy jest to rower bardziej skoczny czy klejący się do ziemi? oraz mam jeszcze takie pytanie na jakiej masz teraz wysokości support (tulejka redukcyjna już zamontowana?)?
Rero pisze:Tuleki niewiele Ci geo zmnienia - nie zauwazysz, uwazam ze nie warto
bardzo się mylisz. skoro można zmienić kąt do 1.5 stopnia i obniżyć suport około 1,5/2cm. w zależności od śrub na jakich siedzi damper.
ale oczywiście rady kogoś kto nie mial do czynienia są bardzo porządane.
mam te tulejki od roku, mam rowniez zalozone stery z -2 stopnie wiec wiem jak bardzo sie mylisz.
Tulejki sie szybko wyrabiaja, dziala na nie duza sila, i zamiast skracac damper szybko sie przekrecaja i go wydluzaja.
to jesteś pierwszy-któremu się coś wyrobiło i przekręciło.
żadne większe siły niż w standardowych tulejach na nie nie działają,jeśli są dobrze dopasowane i założone. w życiu też nie słyszałem żeby stalowe tuleje się wyrobiły w rok czasu,chyba że zaniedbałeś wymianę tulejek du.
tysiące ludzi na całym świecie stosuje ten patent i chyba tylko tobie coś się nie udało.
Moze i tak ale uwazam, ze w przypadku glorki offsetowe tulejki niewiele zmieniają. Robilem zdjecie przed i po, i zmiana geometrii wizualnie niezauwazalna. Rownież podczas jazdy nie odczułem zmian.
BTW. można też kupić skrócony damper, elka taki ma w ofercie.