Dylemat-składanie kompletu hamulców

FRmaniak
Kontakt:

Dylemat-składanie kompletu hamulców

Post autor: FRmaniak »

Witam.
Mam straszny problem. Chodzi o to że mam pewne elementy hamulca i nie wiem jakie będzie najlepsze rozwiązanie jak je skonfigurować żeby te hamulce miały sens.
Posiadam:
Zacisk Shimano Saint m800
Przewody Goodridge w stalowym oplocie na przód i na tył.
Klamka i zacisk od Hayes El camino.(Klamka obustronna więc może to być na przód lub tył)

I teraz sprawa wygląda tak, chciałbym dokupić klamkę i poskładać tego Shimano, ale teraz pojawia się pytanie, dać go na przód czy na tył, myślę że na przodzie mi wystarczy ten saint.
Myślałem nad tym żeby dać go na przód i kupić klamkę od shimano zee, widziałem nowe po 120zł. Pewnie zrobiłbym tak bez wahania, ale w niedalekiej przyszłości chcę też wymienić drugi hamulec, a właściwie tylko zacisk i klamkę bo przewód chcę zostawić ten goodridge, ale zależy mi na tym żeby mieć 2 takie same klamki, zaciski mogą się różnić ale klamki takie same muszą być. Więc żeby kupić hamulec z taką samą klamką to musiałby być to właśnie ten zee, ale raczej nie ma sensu kisić zee na tyle a z przodu mieć 1-tłoczkowego sainta. Nie wiem jakby to wyszło cenowo gdybym chciał kupić oddzielnie klamkę zee i jakiś zacisk slx, m800 czy coś takiego.

Macie jakieś propozycje jak to rozwiązać?

Co myślicie o połączeniu:
Przód - nowa klamka zee + przewód goodrigde + używany zacisk saint m800
Tył - nowa klamka zee + przewód goodridge + nowy zacisk SLX BR-M675 z oryginalnymi metalicznymi klockami shimano.

Czy taki zestaw jest warty ok 450zł + klocki do przedniego hamulca (83zł oryginalne metaliczne klocki shimano)?
Biorąc oczywiście pod uwagę że 1 zacisk i przewody już mam.

Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Za 500 stów lub nawet mniej kupisz kompletne Code, dokup końcówki do przewodów w oplocie i masz hebel-morderce.
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Komplet Code kupie za 500zł?
W dobrym stanie?
Na korzyść mojego pomysłu przemawia to że heble będą nowe, poza 1 zaciskiem, który i tak jest w stanie celującym

Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Idzie wyrwać, ja jak szukałem to i za 4 stówy komplet był tylko lakier z klamek zdjęty miały. Swoje za 5 wyrwałem i jestem mega zadowolony. Rzuć na giełdzie/PB/FB ogłoszenie, na pewno coś znajdziesz
ODPOWIEDZ