Mam pytanie które hamulce wybrać shimano zee czy hayes ace ? Cenowo prawie tyle samo wychodzi za komplet (P+T). Przeszukałem całe forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Hamulce będą współpracować z tarczami baradine. Jeśli chodzi o wagę to mnie ona nie interesuje wolę mieć coś cięższego a pewniejszego A i jeśli byście podawali jakieś propozycje to hamulce muszą być nowe
Zee + saint wychodzi gdzieś tak 1300 zł a cały komplet saint kosztuje ok 1450zł i tak sie zastanawiam czy nie iść całkiem w sainta ? Jakoś nie pasują mi 2 różne klamki na kierownicy , a mieszać klamki saint i zacisku zee(albo odwrotnie) nie chce. A waszym zdaniem co lepsze ? po prostu chce kupić hamulce które wystarczą kilka sezonów
a na rowerowym z 12% rabatem CODE wychodzą 1150pln (tarcze/ adaptery). jeśli posiadasz tarcze? to ze sprzedaży tych nowych miałbyś jeszcze ze 150pln taniej .
saint i code to 100% pewności. kwestia tylko tego jaką pracę klamki wybierzesz, bo zasadniczo się różnią w działaniu i dzielą zwolenników na 2 grupy.
a zee o ile są tańsze od saintów? 150pln? - jaki sens w takim zakupie?
Chyba jednak sie zdecyduje na sainty. A mam takie pytanie ponieważ w rowerze nie pasuje mi ten złoty kolor w saintach i czy w jakiś mało inwazyjny sposób można je przemalować ?
Nie będziesz żałował zakupu saintów, a co do koloru to po pierwsze nie jest on tak widoczny po drugie jak sie przejedziesz na nich to się zakochasz w nich a po trzecie patrz dwa punkty wcześniejsze Sam muszę sprzedać moje zee na tył i zakupić sainty
Decyzja podjęta kupie sainty A jeśli chodzi o kolor to wiem ,że aż tak nie widać ale mam rower z kilkoma niebieskimi częściami i fajnie jak by hamulec miał właśnie niebieskie elementy, ale jak sie nie będzie dało fajnie przemalować to trudno :P