Podejrzane aukcje.

Pupgo
Kontakt:

Post autor: Pupgo »

PatrykKNO pisze:Jeszcze odnośnie tego oszusta z allegro. Jeśli będziesz składał sprawę na policji to warto pamiętać, że jeśli oszukano Cię na mniej niż 250 zł to jest to zwykłe wykroczenie i mało prawdopodobne, że policja cokolwiek z tym zrobi. Nie mówię, żebyś kłamał, ale jeśli zapytają Cie o wartość przedmiotu to można powiedzieć, że wart jest OKOŁO np. 260 zł - wtedy to już przestępstwo i muszą podjąć jakieś działanie. No chyba, że zapytają Cię dokładnie ile zapłaciłeś to już musisz się określić.

Oczywiście, że musisz przedstawić dowód zakupu w postaci potwierdzenia dokonania przelewu. Najlepiej skopiować całą aukcję oraz korespondencję e-mail. Całość dołączyć do zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa.
Rysiek
Kontakt:

Post autor: Rysiek »

Ehh, już chciałem internet poczyścić bo odebrałem awizo, na paczkę z JG...
Ale... pomijam już że nadana do mnie 22.05.2013, czyli po akcji w internetach i po całym tym syfie...

Pomijam to że miała być wysłana dawno temu, i pomijam to że nie dostałem potwierdzenia nadania wtedy kiedy prosiłem...
pomijam że skończyło się na negatywach na allegro, zamiast wziąć na klatę odpowiedzialność.

Niby akcja zakończona, ale nie wiem co robić, bo niby doszły do mnie manetki, ale zamiast nowych nie używanych Sram Rocket mam używane, a co najmniej z demontażu widoczne ślady i mini ryski i jedna z nich ma rysę na monitorku.

Poza tym lewa nie jest Rocket tylko X9, niby to tylko napis, ale nie jest to do końca uczciwe rozwiązanie sprawy.
Prawa na szczęście to Sram Rocket, ale jak mówię obie noszą ślady użytkowania.

Szczerze to nie wiem co z "misiem" zrobić, ponieważ dopiero po akcji z policją i internetem wysłał do mnie nie taki towar jak trzeba, ale zbliżony więc postęp jest, oczywiście nadal nie używając majla ani telefonu do mnie.

Ale skoro czyta to co się w internecie dzieje, to napiszę tylko, że wystarczyło spróbować się ze mną skontaktować i zaproponować rozwiązanie sprawy, a nie czekać na spór i walnąć negatywa, a po całym tym syfie wysłać używany towar.

Tak wiec Pozdrawiam.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Oddaj i powiedz, że chcesz to co kupiłeś. Jak to śpiewał Kazik: Nie ma litości dla skuwrysynów!
Z gówna bata nie ukręcisz.
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

Masz na nie paragon? Może spróbować jeszcze w biurze ochrony konsumenta? Podobno czasami pomaga.
.
Rysiek
Kontakt:

Nie nie dostałem paragonu.
KubaLa
moderator
Kontakt:

A było kupowane od sklepu czy od prywatnego gościa?
Rysiek
Kontakt:

a ja wiem, nie mam pojęcia mejl chyba sklepowy, dane prywatne, nie wiem 8-)
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

http://allegro.pl/rama-scott-gambler-dh ... 35709.html

Uważajcie na tę ramę. Kupiłem ją, ale okazała się pęknięta, damper nadaje się do serwisu i ma kilka innych wad. Po ciężkich bólach jakoś odzyskałem kase, ale widać sprzedający dalej szuka idioty.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
KubaLa
moderator
Kontakt:

Zgłoś to do Allegro.
Killa94
Kontakt:

Post autor: Killa94 »

Ktoś z Was kupował może części czy rowery przez AliExpress.com? niektóre rowery tam to świetna okazja ale czy pewna? Chciałem spytać czy ktoś ma jakieś doświadczenia w kupowaniu przez ten portal?
mielonkaZjelonka
Kontakt:

Post autor: mielonkaZjelonka »

@Killa94 Na pierwszy rzut oka widać, że te wszystkie "okazje" to jedna wielka ściema. Np. ogłoszenie o tej samej treści, z tymi samymi zdjęciami pojawia się u 4-5 różnych sprzedawców. Myśle że to wystarczy żeby uznać te ogłoszenia za nie warte uwagi :)
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

To nie jest fake ale nie wiem czy ktoś nieobeznany w handlu międzynarodowym chciałby z chińskiego allegro coś ściągać.

Europa to jedno ale azja to już wg mnie co innego.
mielonkaZjelonka
Kontakt:

Post autor: mielonkaZjelonka »

http://www.aliexpress.com/item/2011-SPE ... 88496.html
http://www.aliexpress.com/item/2012-Gia ... 14114.html

Gdyby to nie były fake'i, cała Polska jezdziłaby na takich rowerach xD

Dla porównania ofertaa spzredawcy ze 100% "feedbackiem", wiarygodne zdjęcia, cena również:
http://www.aliexpress.com/item/2009-iro ... 62250.html
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

przez ali kupilem sobie telefon- śmiga az milo, http://www.aliexpress.com/store/product ... 51886.html

ale nie skusilbym sie na rower od kogos, kto nie ma przynajmniej 400 komentarzy i ratingu powyzej 97%
pietryna
Kontakt:

A na allegro to się scam nie trafia? Przeczytałem w necie sporo opinii i jak się uważa i nieco poczyta o handlu z chinami to wcale tak źle się ponoć na tym nie wyjdzie.

Co nie zmienia faktu że takie 780-1000 dolców za demo to prawdopodobnie jest cena fabryki. Nie mówię że ktoś podbiera te rowery i tak sprzedaje...
Killa94
Kontakt:

Post autor: Killa94 »

Czyli każdy ma taką opinię jak ja. Cena od razu mnie odrzuciła bo nawet sama rama nie ma tak niskiej wartości. Przeglądając inne, bardziej wiarygodne aukcje okazało się, że rowery od tych z dość dobrym Feedback-iem po przeliczeniu na PLN są droższe niż w Polskim sklepie - MAGIA... :shock:
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

tomek059 pisze:http://allegro.pl/rower-giant-dh-team-d ... 33968.html
"Pęknięć nie stwierdziłem"
Są pęknięcia nad główką i mocowaniem dampera. Widać je na 4 zdjęciach.
Specjalnie zeszlifowalem pekniecia lakieru zeby odslonic peknieta rame.

Obrazek Obrazek
http://spinacz86.pinkbike.com/
pietryna
Kontakt:

Po co tak głęboko wżarłeś się w aluminium?

Poza tym to jest zła metoda... Jeśli coś było to i tak już tego nie widać bo zapchało się.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Pojeździj teraz kilkanaście dni i dopiero pokaż foty. Zapchałeś całe pęknięcie...
ODPOWIEDZ