Zawroty Głowy
Zawroty Głowy
Mieliście czasem problemy z zawrotami głowy po nie dolocie albo glebie.
Dzisiaj miałem glebę nie jedną xd i gdy wstałem miałem biało przed oczami jestem pewny że nie uderzyłem się w głowę.
Mam trochę problemy gdy wstaje z łóżka, krzesła to też mam zawroty.
Byłem bez kasku i do tego jakieś kołatanie serca..
Mieliście takie problemy, czy to po prostu związane z tymi poprzednimi zawrotami i to nie przez mój rower?
Dodam też że mam 190cm a mam 15 lat i urosłem niesamowicie szybko lekarze mówili że mam się nauczyć wolno wstawać....
Dzisiaj miałem glebę nie jedną xd i gdy wstałem miałem biało przed oczami jestem pewny że nie uderzyłem się w głowę.
Mam trochę problemy gdy wstaje z łóżka, krzesła to też mam zawroty.
Byłem bez kasku i do tego jakieś kołatanie serca..
Mieliście takie problemy, czy to po prostu związane z tymi poprzednimi zawrotami i to nie przez mój rower?
Dodam też że mam 190cm a mam 15 lat i urosłem niesamowicie szybko lekarze mówili że mam się nauczyć wolno wstawać....
odłóż apetizer
.
Tak na serio, to poszukajmy, bo był taki temat na 100%
.
Spróbuję go znaleść

Tak na serio, to poszukajmy, bo był taki temat na 100%

Spróbuję go znaleść
http://utn.pl/OKAZJE <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Widzę że młode pokolenie ma trudność połączyć A z B, zatem przetłumaczę to co sam napisałeś, a co powiedzieli Ci lekarze, widocznie zbyt enigmatycznie;Specker pisze:Nie chce żadnych diagnoz tylko gdybyś miał taki problem to nie było by ci do śmiechu. Pytam bo może ktoś tak miał i coś poradzi.
Skoro nie masz nic w tym temacie do powiedzenia to może zamknij mor***
??
Lekarze stwierdzili że tak gwałtowny proces wzrostu zaburzył funkcjonowanie układu krążenia - pompka Ci się nie wyrabia przy takiej objętości do obsłużenia, dlatego w momentach skoku ciśnienia, wzrostu tętna - stresu, gwałtownych emocji, wysiłku itd, masz efekt zamroczenia. Taka sytuacja zdarza się w populacji całkiem często, istnieje szansa że Ci się z czasem sprawa unormuje.
Nikt Ci nic na to nie poradzi przez forum, niestety kolega powyżej ma 100% racji.
Kolega wyżej i poprzednik ma 100% racji, sam mam ten problem. Latam już od roku po lekarzach(zawszę wolę się upewnić,że nic mi nie jest, paranoik ze mnieSoulforged pisze: Widzę że młode pokolenie ma trudność połączyć A z B, zatem przetłumaczę to co sam napisałeś, a co powiedzieli Ci lekarze, widocznie zbyt enigmatycznie;
Lekarze stwierdzili że tak gwałtowny proces wzrostu zaburzył funkcjonowanie układu krążenia - pompka Ci się nie wyrabia przy takiej objętości do obsłużenia, dlatego w momentach skoku ciśnienia, wzrostu tętna - stresu, gwałtownych emocji, wysiłku itd, masz efekt zamroczenia. Taka sytuacja zdarza się w populacji całkiem często, istnieje szansa że Ci się z czasem sprawa unormuje.
Nikt Ci nic na to nie poradzi przez forum, niestety kolega powyżej ma 100% racji.

:*
-
- Kontakt:
Re: Zawroty Głowy
To nie jest coś wyjątkowego. Ja miałem podobnie w wieku 14-17 lat. Szybko urosłem do 181cm (Ty masz jeszcze gorzej)
Twój układ krwionośny jest w rozwoju trochę za pozostałymi układami. To nie jest żaden niedorozwój tylko po prostu tymczasowa różnica w "rozwoju" układów.
Możesz trenować oddech, serce, kondycję by zmniejszyć trochę efekty tych zawrotów ale całkowicie przejść powinny dopiero za kilka lat kiedy przestaniesz rosnąć a reszta dogoni sytuację.
Mimo wszystko polecam udać się do lekarza bo 190cm w wieku 15 lat to bardzo dużo i nie mamy pewności czy coś jeszcze nie jest na rzeczy.
Twój układ krwionośny jest w rozwoju trochę za pozostałymi układami. To nie jest żaden niedorozwój tylko po prostu tymczasowa różnica w "rozwoju" układów.
Możesz trenować oddech, serce, kondycję by zmniejszyć trochę efekty tych zawrotów ale całkowicie przejść powinny dopiero za kilka lat kiedy przestaniesz rosnąć a reszta dogoni sytuację.
Mimo wszystko polecam udać się do lekarza bo 190cm w wieku 15 lat to bardzo dużo i nie mamy pewności czy coś jeszcze nie jest na rzeczy.
Drodzy koledzy, sprawa ta nie ustanie do śmierci. Zamroczenia, itp. wywołane są zbyt szybkim spadkiem ciśnienia w obwodzie. Jak stoisz wyprostowany spróbuj szybko kucnąć, zapewniam ze żyłki się pojawia na skroniach... skutek zbyt dużego ciśnienia w obwodzie. Przy takim wzroście, pojemność całkowita odwodu jest duża, wiec układ krwionośny jest mniej podatny na skoki ciśnienia, tym gorzej. Rada? Brak, miej na uwadze ze możesz pierd*** w coś w ciemnościach.
kardiolog młody, USG serca i holter na 24h. To żadne straszne rzeczy ale dobrze to teraz sprawdzić jak jesteś młody. Ważne zeby tez okręslili charakter pracy serca, jest duża szansa że możesz mieć tez bradykardie - tzw. "serce sportowca". W takim wieku wiele rzeczy możesz jeszcze farmakologicznie wyciągnąć/poprawić. Zbadaj serce u DOBREGO kardiologa i niech Ci zrobią ww. badania. Ja osobiście za późno sie za to wziałem i muszę uważać na pompke juz do końca