Zawroty Głowy

Specker
Kontakt:

Zawroty Głowy

Post autor: Specker »

Mieliście czasem problemy z zawrotami głowy po nie dolocie albo glebie.
Dzisiaj miałem glebę nie jedną xd i gdy wstałem miałem biało przed oczami jestem pewny że nie uderzyłem się w głowę.
Mam trochę problemy gdy wstaje z łóżka, krzesła to też mam zawroty.
Byłem bez kasku i do tego jakieś kołatanie serca..

Mieliście takie problemy, czy to po prostu związane z tymi poprzednimi zawrotami i to nie przez mój rower?

Dodam też że mam 190cm a mam 15 lat i urosłem niesamowicie szybko lekarze mówili że mam się nauczyć wolno wstawać....
Awaria
Kontakt:

Post autor: Awaria »

odłóż apetizer :D.

Tak na serio, to poszukajmy, bo był taki temat na 100% :).
Spróbuję go znaleść
http://utn.pl/OKAZJE  <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
Specker
Kontakt:

Haha Spoko;D

Szukałem ale nic nie ma ;/
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Specker pisze:Dodam też że mam 190cm a mam 15 lat i urosłem niesamowicie szybko lekarze mówili że mam się nauczyć wolno wstawać....
No to w tej sytuacji chyba wszystko jasne...?
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

pewnie masz duże stopy i wielką pałę? to nie dziwota że ci krew odpływa z mózgu. odstaw rower i poczołgaj się wyczynowo do lekarzy, neurolog i psychiatra-kolejność dowolna
marcin0011
Kontakt:

Post autor: marcin0011 »

koleś ma 15 lat ale Twój post przebił go o 5 w dół...

Co do zawrotów-na pewno idź do lekarza, nie chcesz zemdleć w lesie przy 30-40 km/h...
diskordia
Kontakt:

forum dla rowerzystów z upośledzonym poczuciem humoru faktycznie jest idealnym miejscem dla szukania diagnozy lekarskiej.
gratuluję autorowi,oraz tym którzy poważnie podchodzą do takich tematów.
Specker
Kontakt:

Nie chce żadnych diagnoz tylko gdybyś miał taki problem to nie było by ci do śmiechu. Pytam bo może ktoś tak miał i coś poradzi.
Skoro nie masz nic w tym temacie do powiedzenia to może zamknij mor***
?? ;)
diskordia
Kontakt:

chyba naprawdę masz ten swój mały móżdżek mocno niedotleniony.
na pewno cię tu uzdrowią. może jakimś magicznym prochem, albo tajnym zaklęciem
Specker
Kontakt:

Kiss My Ass ;) ;) ;)

Dotleniony? ;)
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Specker pisze:Nie chce żadnych diagnoz tylko gdybyś miał taki problem to nie było by ci do śmiechu. Pytam bo może ktoś tak miał i coś poradzi.
Skoro nie masz nic w tym temacie do powiedzenia to może zamknij mor***
??
Widzę że młode pokolenie ma trudność połączyć A z B, zatem przetłumaczę to co sam napisałeś, a co powiedzieli Ci lekarze, widocznie zbyt enigmatycznie;

Lekarze stwierdzili że tak gwałtowny proces wzrostu zaburzył funkcjonowanie układu krążenia - pompka Ci się nie wyrabia przy takiej objętości do obsłużenia, dlatego w momentach skoku ciśnienia, wzrostu tętna - stresu, gwałtownych emocji, wysiłku itd, masz efekt zamroczenia. Taka sytuacja zdarza się w populacji całkiem często, istnieje szansa że Ci się z czasem sprawa unormuje.

Nikt Ci nic na to nie poradzi przez forum, niestety kolega powyżej ma 100% racji.
Śpiący
Kontakt:

Post autor: Śpiący »

Soulforged pisze: Widzę że młode pokolenie ma trudność połączyć A z B, zatem przetłumaczę to co sam napisałeś, a co powiedzieli Ci lekarze, widocznie zbyt enigmatycznie;

Lekarze stwierdzili że tak gwałtowny proces wzrostu zaburzył funkcjonowanie układu krążenia - pompka Ci się nie wyrabia przy takiej objętości do obsłużenia, dlatego w momentach skoku ciśnienia, wzrostu tętna - stresu, gwałtownych emocji, wysiłku itd, masz efekt zamroczenia. Taka sytuacja zdarza się w populacji całkiem często, istnieje szansa że Ci się z czasem sprawa unormuje.

Nikt Ci nic na to nie poradzi przez forum, niestety kolega powyżej ma 100% racji.
Kolega wyżej i poprzednik ma 100% racji, sam mam ten problem. Latam już od roku po lekarzach(zawszę wolę się upewnić,że nic mi nie jest, paranoik ze mnie :) Jedyne co mi poradzili to jeść sól,magnez(bo sól wytrąca go z org.) i potas oraz chyba żelazo.
:*
pawcisq
Kontakt:

Post autor: pawcisq »

Ja mam 192 cm i pomimo trochę miśkowatej postury oraz 27 lat jak szybko wstanę to mam zawroty głowy. Też nie zawsze, jedynie jak jest niskie ciśnienie albo po wysiłku. Kwestia wyczucia organizmu co możesz a czego lepiej nie robić.
Szymon_331
Kontakt:

Re: Zawroty Głowy

Post autor: Szymon_331 »

To nie jest coś wyjątkowego. Ja miałem podobnie w wieku 14-17 lat. Szybko urosłem do 181cm (Ty masz jeszcze gorzej)

Twój układ krwionośny jest w rozwoju trochę za pozostałymi układami. To nie jest żaden niedorozwój tylko po prostu tymczasowa różnica w "rozwoju" układów.

Możesz trenować oddech, serce, kondycję by zmniejszyć trochę efekty tych zawrotów ale całkowicie przejść powinny dopiero za kilka lat kiedy przestaniesz rosnąć a reszta dogoni sytuację.

Mimo wszystko polecam udać się do lekarza bo 190cm w wieku 15 lat to bardzo dużo i nie mamy pewności czy coś jeszcze nie jest na rzeczy.
Specker
Kontakt:

Okey.
Dzieki za odpowiedzi..

Temat do zamknięcia.
Gość

Post autor: Gość »

Drodzy koledzy, sprawa ta nie ustanie do śmierci. Zamroczenia, itp. wywołane są zbyt szybkim spadkiem ciśnienia w obwodzie. Jak stoisz wyprostowany spróbuj szybko kucnąć, zapewniam ze żyłki się pojawia na skroniach... skutek zbyt dużego ciśnienia w obwodzie. Przy takim wzroście, pojemność całkowita odwodu jest duża, wiec układ krwionośny jest mniej podatny na skoki ciśnienia, tym gorzej. Rada? Brak, miej na uwadze ze możesz pierd*** w coś w ciemnościach.
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

Specker pisze:Temat do zamknięcia.

mysle ze nie trzeba zamykac, bo problem wart uwagi.
Tak na moj swojski rozum, moze sauna od czasu do czasu, na poprawe krazenia?
hemi427
Kontakt:

Post autor: hemi427 »

kardiolog młody, USG serca i holter na 24h. To żadne straszne rzeczy ale dobrze to teraz sprawdzić jak jesteś młody. Ważne zeby tez okręslili charakter pracy serca, jest duża szansa że możesz mieć tez bradykardie - tzw. "serce sportowca". W takim wieku wiele rzeczy możesz jeszcze farmakologicznie wyciągnąć/poprawić. Zbadaj serce u DOBREGO kardiologa i niech Ci zrobią ww. badania. Ja osobiście za późno sie za to wziałem i muszę uważać na pompke juz do końca :(
yaaz
Kontakt:

Post autor: yaaz »

jednymi słowy, nie jeździj na kacu bo ci stanie pompka xd
ODPOWIEDZ