siema, podbijam temat bo również stoję przed wyborem gogoli. Z racji tego, że to pierwsza para i również mam kask 661 comp II (2013), zadaje pytanie tutaj. Jestem zdecydowany na 100% Accuri (na 100%:)), nigdzie na necie nie mogę znaleźć informacji z kompatybilnością tego modelu z kaskiem, jedyne co znalazłem to filmik jakiegoś dzieciaka, który chwali się sprzętem:
https://www.youtube.com/watch?v=siCju4fzFtY
dzięki niemu widzę, że akurat ten model nachodzi na boki (1:27) na wysokości oczu - nie wiem jak ten obszar się profesjonalnie nazywa. Pytanie czy to nie będzie przeszkadzać, nawet jeśli gogle będą opierać się lekko na kasku? Czy twarz lekko wypchnie gogle nie doprowadzając do ich styczności z kaskiem? Z tego co udało mi się podpatrzyć na necie to większość gogli wchodzi lekko "do środka", nie opierając się na kasku w żaden sposób - albo mało widziałem.
Ewentualnie jeszcze dzieciak może mieć rozmiar kasku S, ja mam M i przez to gogle na niego nachodzą.
Jeżeli ktoś miał styczność z tym combo i nie widział problemów z użytkowaniem, proszę o opinie
pozdro