Wish , Soda czy Voltage ?.

DisC
Kontakt:

Wish , Soda czy Voltage ?.

Post autor: DisC »

Witajcie, na dniach będę rozstawał się z moim BigHitem i szukam czegoś mniejszego zwinniejszego i może bardziej skocznego. na Sodzie i Voltage już siedziałem. Cena nowego Wisha to 2,5tyś (bez dampera) więc tanio. chociaż Voltage i Soda nie wiele droższe. Zależy mi na nowej ramie z gwarancją. Voltage wydaje się masywny i wytrzymaly , na sodzie dziwnie mi się jeździło. A co do Wisha to boje się że pęknie. Z przodu będzie Fox 36 160mm lub 180mm. Rower będzie używany do Ostrego FR, Duże Hopki , latanie za lądowiska itp. Czy posiada ktoś opinie o tych ramach ?. Z góry dziękuje za pomoc ;)
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Zdecydownie Voltage. Mega uniwersalna rama. Wyjdę na tego złego, bo nie popieram rodzimego rynku, no ale takie są fakty..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
AdiFreerider
Kontakt:

Post autor: AdiFreerider »

Voltage bardzo skoczny, latwo sie odrywa od ziemii, on jest stworzony do latania. z Fox-em 36 zrobisz swietny set, o reszcie nic nie jestem w stanie powiedziec. tak na marginesie: ile Ci powiedzieli za nowego Voltage'a?
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

wish zdecydowanie najgorzej wypada w tej konkurencji.
voltage-bardzo fajny. różne opcje skoku,mosty do różnych dlugości damperów,dodatkowe haki - można z nim zrobić wszystko, od slopa 140mm aż po lekkie dh. no i ramka już jest jakiś czas na rynku, co miało się rozpaść? rozpadło w poprzednich modelach. plusem jest rónież to,że rama jest dość lekka.
mi osobiście przeszkadza tylko strasznie krótki przedni trójkąt-
pawcisq
Kontakt:

Post autor: pawcisq »

Wypowiem się odnośnie Volta, bo tylko o tym słyszałem. Znajomy jeździł i jego opinia jest następująca: Rower super, tani, dobry. Kwestia tego, że trzeba siąść i pojeździć. Jak człowiekowi przypasuje to jak zachowuje się pod nim taka skoczna rama to warto brać bo to jest dobra inwestycja.

Jemu osobiście nie przypasowała bo woli klejące się do ziemi zjazdówki z opcją skakania niż sprężynki co lecą wysoko ale za to nie przejeżdżają po nierównościach jakby ich nie było.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

U nas po prawie 3 sezonach Voltage Fr poległ chyba na główce i na wahaczu, więc na wyglądzie nie ma co się opierać ;) Jak możesz dorwać tą ramkę w niskiej cenie to bym brał przez swoją uniwersalność ( choć normalnie to 2letnie używki chodzą w cenie Wisha ...)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
DisC
Kontakt:

Post autor: DisC »

Stwierdziłem że bedzie to używka. 2 opcje Soda Slope za 2200 (nie wiem jaki damp , seryjny) Lub Wish na Xfusion za 1900 , Voltage nigdzie nie mogę dostać. Co wybrać ? Obecnie BH 2010 który jest niby do FR podchodzi mi pod zjazdówke więc chcę coś ciskania po bikeparkach teraz.
timon92
Kontakt:

Post autor: timon92 »

Dlaczego porównujesz Sodę Slope do Wisha i Voltage? Ona ma tylko 107mm skoku
Gulczas
Kontakt:

Post autor: Gulczas »

A ja bym został przy Specu. Nowy Bh jest mega fajną ramką , zwinna krótka. Jeździłem na niej trochę i jak dla mnie bomba ;) Jak bym się miał przesiadać ze swojego Big Hita 08 to przesiadłbym się na tego nowego.
MUSZEL
Kontakt:

Re:

Post autor: MUSZEL »

Gulczas pisze:A ja bym został przy Specu. Nowy Bh jest mega fajną ramką , zwinna krótka. Jeździłem na niej trochę i jak dla mnie bomba ;) Jak bym się miał przesiadać ze swojego Big Hita 08 to przesiadłbym się na tego nowego.
co do długości to Spec jest wiele dłuższy niż w/w ramki ;)
UfuS78
Kontakt:

Post autor: UfuS78 »

Jeśli wybierasz pomiędzy Sodą Slope a Wishem to bierz to drugie więcej skoku, lepsza ramka w las i na zabawy ;) Soda Slope to rowerek na dirty i do zabawy. ;)
ODPOWIEDZ