Wish , Soda czy Voltage ?.
Wish , Soda czy Voltage ?.
Witajcie, na dniach będę rozstawał się z moim BigHitem i szukam czegoś mniejszego zwinniejszego i może bardziej skocznego. na Sodzie i Voltage już siedziałem. Cena nowego Wisha to 2,5tyś (bez dampera) więc tanio. chociaż Voltage i Soda nie wiele droższe. Zależy mi na nowej ramie z gwarancją. Voltage wydaje się masywny i wytrzymaly , na sodzie dziwnie mi się jeździło. A co do Wisha to boje się że pęknie. Z przodu będzie Fox 36 160mm lub 180mm. Rower będzie używany do Ostrego FR, Duże Hopki , latanie za lądowiska itp. Czy posiada ktoś opinie o tych ramach ?. Z góry dziękuje za pomoc 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
wish zdecydowanie najgorzej wypada w tej konkurencji.
voltage-bardzo fajny. różne opcje skoku,mosty do różnych dlugości damperów,dodatkowe haki - można z nim zrobić wszystko, od slopa 140mm aż po lekkie dh. no i ramka już jest jakiś czas na rynku, co miało się rozpaść? rozpadło w poprzednich modelach. plusem jest rónież to,że rama jest dość lekka.
mi osobiście przeszkadza tylko strasznie krótki przedni trójkąt-
voltage-bardzo fajny. różne opcje skoku,mosty do różnych dlugości damperów,dodatkowe haki - można z nim zrobić wszystko, od slopa 140mm aż po lekkie dh. no i ramka już jest jakiś czas na rynku, co miało się rozpaść? rozpadło w poprzednich modelach. plusem jest rónież to,że rama jest dość lekka.
mi osobiście przeszkadza tylko strasznie krótki przedni trójkąt-
Wypowiem się odnośnie Volta, bo tylko o tym słyszałem. Znajomy jeździł i jego opinia jest następująca: Rower super, tani, dobry. Kwestia tego, że trzeba siąść i pojeździć. Jak człowiekowi przypasuje to jak zachowuje się pod nim taka skoczna rama to warto brać bo to jest dobra inwestycja.
Jemu osobiście nie przypasowała bo woli klejące się do ziemi zjazdówki z opcją skakania niż sprężynki co lecą wysoko ale za to nie przejeżdżają po nierównościach jakby ich nie było.
Jemu osobiście nie przypasowała bo woli klejące się do ziemi zjazdówki z opcją skakania niż sprężynki co lecą wysoko ale za to nie przejeżdżają po nierównościach jakby ich nie było.
-
- Kontakt:
U nas po prawie 3 sezonach Voltage Fr poległ chyba na główce i na wahaczu, więc na wyglądzie nie ma co się opierać
Jak możesz dorwać tą ramkę w niskiej cenie to bym brał przez swoją uniwersalność ( choć normalnie to 2letnie używki chodzą w cenie Wisha ...)

https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

Re:
co do długości to Spec jest wiele dłuższy niż w/w ramkiGulczas pisze:A ja bym został przy Specu. Nowy Bh jest mega fajną ramką , zwinna krótka. Jeździłem na niej trochę i jak dla mnie bombaJak bym się miał przesiadać ze swojego Big Hita 08 to przesiadłbym się na tego nowego.