[H] SLX 2013 BL/BR-M675 Jaki zestaw Hamulców do 650 zł
[H] SLX 2013 BL/BR-M675 Jaki zestaw Hamulców do 650 zł
Witam.
Panowie potrzebuję pomocy w doborze Hamulców do ok 650 zł
Myślałem nad SLXem BL/BR-M675 nowym zestawem pod tarcze 203mm, z zastosowaniem pod lekkie DH/FR Tylko czy zestaw jest odpowiedni, i będzie spełniał swoją rolę ?
Może lepszym zastosowaniem będą jakieś używki ? No właśnie ale jakie...
Potrzebowałbym czegoś co będzie trwałe, i posłuży kilka sezonów.
Pozdrawiam.
Panowie potrzebuję pomocy w doborze Hamulców do ok 650 zł
Myślałem nad SLXem BL/BR-M675 nowym zestawem pod tarcze 203mm, z zastosowaniem pod lekkie DH/FR Tylko czy zestaw jest odpowiedni, i będzie spełniał swoją rolę ?
Może lepszym zastosowaniem będą jakieś używki ? No właśnie ale jakie...
Potrzebowałbym czegoś co będzie trwałe, i posłuży kilka sezonów.
Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
Slx nowy ma dużo mocy i świetną modulację - w tej klasie chyba nie do pobicia hamulec. Nie kombinuj z klamkami Zee - to wybrakowany slx
(konstrukcja ta sama, regulacja odległości imbusem zamiast pokrętłem jak w slx).
Co do mułowatości - zalej hamulce porządnie mineralem Finish Line - jest rzadszy i twardniejące klamki zimą przechodzą do lamusa.

Co do mułowatości - zalej hamulce porządnie mineralem Finish Line - jest rzadszy i twardniejące klamki zimą przechodzą do lamusa.
-
- Kontakt:
Lekki offtop:
W przypadku gdybyś coś gmerał i zmieniał oryginalny płyn hamulcowy:
Jak na mrozie to lepiej zalewać na jesień oryginalnym płynem rowerowym, nie samochodowym LHM-ten jest gęstszy i na mrozie możesz odczuć różnicę w działaniu klamki i hebla bo jeszcze trochę zgęstnieje. Jeżdżę na heblach pod DOTy, ale takie słyszałem opinie o mineralnych.
W przypadku gdybyś coś gmerał i zmieniał oryginalny płyn hamulcowy:
Jak na mrozie to lepiej zalewać na jesień oryginalnym płynem rowerowym, nie samochodowym LHM-ten jest gęstszy i na mrozie możesz odczuć różnicę w działaniu klamki i hebla bo jeszcze trochę zgęstnieje. Jeżdżę na heblach pod DOTy, ale takie słyszałem opinie o mineralnych.