JAKI ROZMIAR PRZY 195 cm WZROSTU
JAKI ROZMIAR PRZY 195 cm WZROSTU
Mam pytanie, czy ktos z was jest podobnego wzrostu a przy tym jezdzi na rowerze dualowym? zastanawiam sie jaki rozmiar ramy musialbym kupic, a mam swiadomosc ze wiekszosc osob jezdzacych na tego typu rowerach jest troche ode mnie nizsza,
chcialbym tez zeby to byl rower na ktorym moge gdziekolwiek dojechac....
napiszcie czym powinienem sie sugerowac wybierajac rozmiar ramy
chcialbym tez zeby to byl rower na ktorym moge gdziekolwiek dojechac....
napiszcie czym powinienem sie sugerowac wybierajac rozmiar ramy
jednak rowerem, na prawdziwej ramie dualowej, gdzies dalej jest trudno dojechac... jesli chcesz rower do dualu/streetu/dirtu to jednak potrzebna do tego jest w miare mała rama... nie znam sie jakos bardzo dobrze, ale mysle ze rozmiary które są najlepsze to tak od 12" do 15/16" ... wieksze ramy jednak juz są za długie do niektórych rzeczy... jesli chcesz przeznaczyc ramke tylko do dualu to 14 bedzie wg mnie najlepsza, jesli chcesz nim takze gdzies dalej pojechac to 16 wiekszej nie bierz bo sam później będziesz żałował. Pozdro :)
to jest pieprzenie z tym ,że nie dojedziesh nigdzie ... ja śmigam i nie ma źle ... jak mała rama ma dobre konty to spokojnie ... ja mam wyciągnięte na pare centymetórw i nigdy nie dźwigam nawet jak gdzieś jade dalej...nie miałem problemów z kolanami nigdy czy podobnych histori
http://www.pinkbike.com/photo/828176/
http://www.pinkbike.com/photo/912573/
= Evil =
http://www.pinkbike.com/photo/912573/
= Evil =
Bier jak najniższą, ja też myślalem, że czym niższa rama tym gorzej się jeździ ale to nieprawda. Mam okolo 188cm wzrostu i jezdze na ramie project-x 15'(s-38cm) i mi sie wygodnie jeździ, a od tego masz sztyce jak chcesz sobie dalej pojechac. W dodatku ja mam widełki. Jak bym miał wtedy wiecej kasy to bym kupił 14' ale miałem ograniczone fundusze :P To jest tylko kwiestia przezwyczajenia :) Bier 14' lub 15'!
[S] rame project-x 15' stan bdb na gwarancji(16m), kiere ns x-up xl + mostek ns jump!
mam 195 a może i więcej jeżdże na destroyeże JUMPIE to jest chyba rozmiar 14 bo to ta pierwsza wersja w wakacje dosyć dużo jeżdze a wszystkie najleprze miejscówki mam na 2 stronie miasta dopiero po 4 /5 godzinach czuć zmęczenie a ja do tego mam ieszcze singla bież jak najmniejszą tylko nie za krutką bo na agangu pm. 14 to z moim wzroście już mi się dziwnie jeździło ale ramka zajebista
a ja mam 186 i gt chuckera 2.0 nie wiem jakiej wielkosci jest ta ramka ale zrobiłem na niej ponad 180 km. w trzy dni i jechało mi sie zajebiscie z porownaniem np. do kolesia ktory jechał na jakims zwyklym mtb :/
wiec nie wiem od czego to zalezy ale gt jest GIT :)
pZdR
wiec nie wiem od czego to zalezy ale gt jest GIT :)
pZdR
kupie opony - slicki 3.0 na 24
kenda K-rad 26 cali
kenda K-rad 26 cali
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja mam 14,5" z ok. 188 (ale ja mały) fajnie się jężdzi itd.ale zdarza mi się prawie codziennie przypierdolić w kiere kolanem, nie mam ochraniaczy, rama ball, mostek kostka i troche bólu jest, rozmiaru bym nie zmienił chociaż przez pierwsze 2 tyg. chciałem się zamieniać na draga 16" bo nie ciekawie było, tylko bysie przydał przedni trójkąt ze 2cm dłuższy.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!