Dartmoor Fortress dziwny problem
-
- Kontakt:
Dartmoor Fortress dziwny problem
Witam, mam problem z obręczą Dartmoor Fortress, chodzi o to, że opony same z niej spadają, nie jest to problem opon (schwalbe tak miały) ponieważ na innej obręczy siedzą dobrze, jedyna opona na której "da się" jezdzic, (jakos weszła i do tej pory nie spadła) to Maxxis HR 2.7 1ply, chciałem założyć wczoraj WTB Timberwolf bo w weekend wybieram sie w góry pojezdzic i dupa, nie ma opcji żeby założyć, jest jakby za mała, nie ma żadnych "haczyków" żeby ta opona dobrze siedziała. Jak to jest możliwe, że takie badziewie jest sprzedawane jako obręcz do FR i lekkiego DH? chciałem kupić nową niekatowaną obręcz i jestem prawie 80zł w dupe bo nie mam z niej żadnego pożytku, a mogłem brać double tracka za 20zł... czy ktoś miał może podobny problem? czy tylko ja trafiłem na taki egzemplarz?
http://www.pinkbike.com/u/grzesiekdh/
-
- Kontakt:
Coś musi być na rzeczy z obręczami Dartmoora. U mnie jest podobnie ale z Raiderami. 
Mam 2 komplety kół. Raidery i MTX33. Jak zakładam nową oponę na MTX to trzeba smarować brzegi płynem do mycia naczyń i zakładać oponę we 2 osoby i w dodatku metalowymi łyżkami, bo plastikowe Parktool-e połamałem. Jak zakładam oponę na Raidery to jestem w stanie założyć ją gołymi rękami
.
W czasie jazdy na sztywniaku przód na Raiderach jest ok, ale na tyle wystarczy trochę mniejsze ciśnienie albo szybsze wejście w bandę i opona spada.
Moim zdaniem jest to wina jakiejś konktretnej partii lub rocznika obręczy, bo widziałem też ludzi którzy katowali obręcze podobnie lub nawet bardziej ode mnie i byli zadowoleni. Ja mam tą z malowanymi napisami w wewnątrz. Mam wrażenie, że te starsze z czarnymi naklejkami na bokach były ok.
Poniżej zdjęcie MTX na wall-u w Koninkach. Na Raiderach chyba 2 razy nie dojechałem.

Mam 2 komplety kół. Raidery i MTX33. Jak zakładam nową oponę na MTX to trzeba smarować brzegi płynem do mycia naczyń i zakładać oponę we 2 osoby i w dodatku metalowymi łyżkami, bo plastikowe Parktool-e połamałem. Jak zakładam oponę na Raidery to jestem w stanie założyć ją gołymi rękami

W czasie jazdy na sztywniaku przód na Raiderach jest ok, ale na tyle wystarczy trochę mniejsze ciśnienie albo szybsze wejście w bandę i opona spada.
Moim zdaniem jest to wina jakiejś konktretnej partii lub rocznika obręczy, bo widziałem też ludzi którzy katowali obręcze podobnie lub nawet bardziej ode mnie i byli zadowoleni. Ja mam tą z malowanymi napisami w wewnątrz. Mam wrażenie, że te starsze z czarnymi naklejkami na bokach były ok.
Poniżej zdjęcie MTX na wall-u w Koninkach. Na Raiderach chyba 2 razy nie dojechałem.
tikk
-
- Kontakt: