Przejechany otwór śruby
Przejechany otwór śruby
Witam. Otóż mam problem ze śrubą przy mostku. Moje niecodzienne umiejętności, jak i fachowa ręka pozwoliły mi na zjechanie imbusowej śruby i wygląda to obecnie tak:
http://oi44.tinypic.com/zur2v6.jpg
Od razu powiem, że próbowałem znaleźć podobny problem i tu, na forum, jak i poprzez "google" (nic nie dotyczy niewypukłej śruby). Nie znalazłem nic ciekawego, co pomogłoby mi wykręcić owoc mojej samowolki na poziomie piaskownicy.
Tak więc, jeżeli macie jakieś pomysły jak to wykręcić, bądź też znacie miejsca (mechanik,ślusarz itd.) gdzie mogą to zrobić w racjonalnej cenie i nie będę musiał wymieniać połowy roweru po takim zabiegu, to proszę się udzielać.
Z góry dzięki za pomoc.
http://oi44.tinypic.com/zur2v6.jpg
Od razu powiem, że próbowałem znaleźć podobny problem i tu, na forum, jak i poprzez "google" (nic nie dotyczy niewypukłej śruby). Nie znalazłem nic ciekawego, co pomogłoby mi wykręcić owoc mojej samowolki na poziomie piaskownicy.
Tak więc, jeżeli macie jakieś pomysły jak to wykręcić, bądź też znacie miejsca (mechanik,ślusarz itd.) gdzie mogą to zrobić w racjonalnej cenie i nie będę musiał wymieniać połowy roweru po takim zabiegu, to proszę się udzielać.
Z góry dzięki za pomoc.
-
- Kontakt:
W serwisie gdzie pracuje wykręciłbym Ci to za "dziękuję" bo to nei było by nic trudnego. Zacznij od torxa jak wyżej radzą, ewentualnie złap szczypcami przez jakąś szmatkę za całą podkladkę sterów i przekręć, śruba jest dociśnięta to powinna przekręcić się razem z podkładką. Ewentualnie wytłuc całego grzyba.
Re:
nie ma sensu do czegoś takiego. Faktycznie, fajną rzecz zauważył GgG, te pokrywke łatwo można spróbować obrócić, przy czym śruba powinna sie poluzować. A jak nie to jak pisałem, od "tyłu" ją zajdźmaciekx92 pisze:Albo spróbować wykrętakami

No raczej palcami nie wykręcę, bo śruba nie jest wypukła względem reszty, gdyby była to już dawno bym zrobił nacięcie pod płaskiego i wykręcił z bananem na twarzy.MUSZEL pisze: Gwiazdka choćby ruszyła się o pół mm to śruba już nie będzie tak ściśnięta i dasz rade to odkręcić palcami.
Dobra, no ale spróbuje "od tylca" ją zaskoczyć, potem powinno da rade odkręcić. Jak to nie zadziała to będę kręcił podkładką.