Suport 83, mufa 68
Suport 83, mufa 68
Witajcie,
przymierzam się do zakupu korb i mam pytanie, czy jest jakaś szansa, żeby suport 83 mm wkręcić pod mufę 68?
Zakup planuję przyszłościowo, ponieważ po tym sezonie będę zmieniał ramę, dlatego też nie chcę już kupować pakietu pod 68 mm.
przymierzam się do zakupu korb i mam pytanie, czy jest jakaś szansa, żeby suport 83 mm wkręcić pod mufę 68?
Zakup planuję przyszłościowo, ponieważ po tym sezonie będę zmieniał ramę, dlatego też nie chcę już kupować pakietu pod 68 mm.
Suportów 85mm nie ma, prędzej 83.
Jest szansa to zmontować razem, ale rozwiązanie ogólnie jest bez sensu.
Trzeba by kombinować z dużą ilością podkładek i miski łapałyby jedynie częścią gwintu (zależy od suportu, ale w niektórych za wiele go nie ma). Do tego totalnie skopana linia łańcucha.
Chyba, że to np. suport pod hollowtech 2, wtedy można by go wkręcić bez tulejki między miskami. Ale będzie brakowało uszczelnienia - też bez sensu
Trzeba by kombinować z dużą ilością podkładek i miski łapałyby jedynie częścią gwintu (zależy od suportu, ale w niektórych za wiele go nie ma). Do tego totalnie skopana linia łańcucha.
Chyba, że to np. suport pod hollowtech 2, wtedy można by go wkręcić bez tulejki między miskami. Ale będzie brakowało uszczelnienia - też bez sensu

http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
Re:
Racja mój błąd, support 83 mm, dokładniej chodzi o Sainta, czyli nic z tego nie będzie? Zależy mi na tym, żeby jedynie do końca sezonu działało...miki_ck pisze:Suportów 85mm nie ma, prędzej 83.
Ehh... dosyć mocno napaliłem się na te korby, ale coraz bliżej jestem ku rezygnacji z tego zakupu. Co prawda fakt zużycia łańcucha mnie nie przeraża, bo tak czy inaczej, na przyszły sezon zmieniam, miski w sumie też od biedy można zmienić. Czy te 7,5 mm rzeczywiście aż tak mocno będą odczuwalne, czy pozostaje jedynie kwestia możliwości poskręcania tego z podkładkami?