Witam,
macie może jakieś wypróbowane sposoby montażu forkcama? Jeśli tak, możecie zapodać zdjęcia jak macie kamerkę zamontowaną? Posiadam GoPro3 i mam oba przylepiane montaże jeszcze.
Pozdrawiam,
Shivn
Montaż forkcama
Nie pokażę Ci bo to moja tajemnica, ale podpowiem:
na pewno nie przyklejki, chyba, że chcesz nakręcić jak jedziesz po bułki,
jedyne co się nada to bar-mount i to chyba tylko ten większy, następnie musisz zastanowić się czy interesuje Cię część amortyzowana forka czy nie, bo poza tym, że można ukręcić różne fajne ujęcia, które jak się potem okazuje nie są jednak takie fajne... to trzeba uważać na możliwość poluzowania się kamery na gwintach i wtedy może uda Ci się nakręcić zacnie epickie ujęcie np. z perspektywy kamery wkręconej w szprychy.
Druga sprawa bardziej już oczywista to ograniczenia miejscowe wynikające z pracy forka, skrętu kierownicy, linek itd.
Popróbuj z zachowaniem zasad BHP oczywiście.
na pewno nie przyklejki, chyba, że chcesz nakręcić jak jedziesz po bułki,
jedyne co się nada to bar-mount i to chyba tylko ten większy, następnie musisz zastanowić się czy interesuje Cię część amortyzowana forka czy nie, bo poza tym, że można ukręcić różne fajne ujęcia, które jak się potem okazuje nie są jednak takie fajne... to trzeba uważać na możliwość poluzowania się kamery na gwintach i wtedy może uda Ci się nakręcić zacnie epickie ujęcie np. z perspektywy kamery wkręconej w szprychy.
Druga sprawa bardziej już oczywista to ograniczenia miejscowe wynikające z pracy forka, skrętu kierownicy, linek itd.
Popróbuj z zachowaniem zasad BHP oczywiście.
-
- Kontakt:
Ja użyłem płaskiej przylepki, ją przykleiłem do kawałka blaszki z 4 otworami, następnie blaszkę z przyklejką podkleiłem od spodu filcem z jednej strony płaski do blaszki z drugiej półokrągłe wcięcie na ramę, całość (razem z kamerką wsuniętą w przyklejkę) przyłapana na trytytytki.
Wyszło stabilnie i nie odpada
http://www.youtube.com/watch?v=-D_CoXXVpjM
Wyszło stabilnie i nie odpada
http://www.youtube.com/watch?v=-D_CoXXVpjM
No ale to chyba nie jest forkcam, bo tak jak mnie babcia uczyła: jesli coś się nazywa czymś-cam to to czymś oznacza gdzie jest kamera zamontowana. Więc jak mniemam koledze shivn chodziło o mocowanie kamery do forka.
Jeśli już się zainwestowało GoPro3 to polecam wyłożyć jeszcze kilka dolarów na bar-mounta - dyć to na rower idealne rozwiązanie.
Jeśli już się zainwestowało GoPro3 to polecam wyłożyć jeszcze kilka dolarów na bar-mounta - dyć to na rower idealne rozwiązanie.
-
- Kontakt: