Po latach oczekiwania Trek Remedy Slopestyle (Trek Ticket S)

dottycfn2
Kontakt:

Po latach oczekiwania Trek Remedy Slopestyle (Trek Ticket S)

Post autor: dottycfn2 »

Od wielu, wielu lat McCaul czy Semenuk jeżdżą na niedostępnej dla zwykłego zjadacza chleba ramie, którą utarło się nazywać Trek Remedy Slopestyle. Pod każdym bikecheckiem wymienionych panów na portalach rowerowych zawsze pojawiały się głosy typu "trek kiedy rozpoczniesz sprzedaż tej ramy" itp.
Ostatnio wróble ćwierkają, że na jesieni będzie w sprzedaży. Potwierdza to chociażby polska strona Treka czy pinkbike,
http://www.pinkbike.com/news/First-Look ... -2014.html
więc informacja wiarygodna w przeciwieństwie do plotek które które krążyły co jakiś czas.
Przesiadając się kiedyś z "dualówki" na dirtówkę byłem zachwycony geometrią , zwrotnością, skocznością roweru, analogicznie po zmianie fulla fr na slopestylówke.
Jak Waszym zdaniem. Rama wylansowana przez topowych riderów czy bdb zbalansowana geo i lata testów pójdą w parze z jakościa??
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Sam na tą ramkę chorowałem i gdyby nie pewnie zmiany to już pewnie bym odkładał kasę ;) Choć na poważnie - póki nie mam geo na kartce ciężko coś powiedzieć poza tym, że zajebiście wygląda! Nie ma co ukrywać, że rama nie na nasz kraj i pewnie cena zabije z miejsca. Miną lata za nim u nas takie rowery będą popularne. Jak zaczynałem "walkę" z pumptrackiem to był rok 2010 i takie tory w kraju można było policzyć na ręce choć na świecie już był tego wysyp. 2013 widać w końcu na to boom! W Polsce 3 lat trzeba było, aby zmienić podejście do "górek" z ziemi. Jak dla mnie duży wkład w to mieli topowi zawodnicy DH i lajtowe zawody. Ile torów do slopa powstało w tym czasie - 3 ? U nas do byle jakich hopek "potrzeba" roweru do DH, a nie takiego maleństwa. Scena FR jest też gdzieś mocno z boku. Chyba cudu potrzeba by coś się w polskiej mentalności składania roweru zmieniło :P
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Ramka cudna, gdyby tylko była jakaś wersja z 150-160mm skoku to już bym odkładał na nią.
No ale cena... 1500$.... około 5000zł, trochę dużo.

GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Patrząc na ceny ram do dh czy enduro to jest to mało
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Ale ramy do Slopa są sporo tańsze niż ramy Dh czy Enduro podobnej pułki jakościowej.

dottycfn2
Kontakt:

1500$ to nei tragedia za nówkę.

nopainnogame: jeżdżę i czytam fora od 12 lat. Szczególnie zwracam uwagę na tych którzy jeżdżą na małych rowerach. Fakt my jesteśmy 10-15 lat za Kanadą, choć liczę, że Kluszkowce, Lublin slop czy teraz Zieleniec pchają slope/fr do przodu.

FRmaniak: po co Ci 150-160mm? Masz scratcha do tego.

Ogólnie poza dh które prawdziwe można w pl na palcach policzyć dziwię się podowi do posiadania roweru 20/20

GgG: patrzac na ceny ram sloep to sporo, ale zapowiadalo sie gorzej obserwujac forum pb
nopainnogame
Kontakt:

Trochę źle liczycie tą cenę ;) Na ogół to $ zamieniają się po drodze w 1500 euro i wtedy wychodzi już ponad 6 tyś. Co prawda są dystrybutorzy, którzy lepiej to ogarniają - mój Rampant w dolcach był droższy od Speca SX, który cenowo wychodził jak ten Trek, a realnie Banshee miało ramy dużo tańsze ;) Nie liczyłbym, że mega drogi Trek będzie cenowo wychodzi jak inne firmy. Przy gotowcu jakim jest Spec P. Slope w tej samej cenie bardzo ciężko mi uwierzyć, że taka nowa ramka zawita do naszego kraju ;)
To jest tak samo jakby wierzyć, że ktoś kupi Trek Session Park Frameset za $4499.99 - tam już sam powietrzny mało znany w kraju Vivid Air odstrasza 95% xD
MUSZEL
Kontakt:

Re:

Post autor: MUSZEL »

nopainnogame pisze:U nas do byle jakich hopek "potrzeba" roweru do DH, a nie takiego maleństwa. Scena FR jest też gdzieś mocno z boku. Chyba cudu potrzeba by coś się w polskiej mentalności składania roweru zmieniło :P
oj prawda prawda. Pewnie za 15lat coś sie zmieni, ale narazie składa się Glorke na 888 i skacze 30cm hopki przed blokiem :P
nhp890
Kontakt:

Re:

Post autor: nhp890 »

dottycfn2 pisze:po co Ci 150-160mm? Masz scratcha do tego.
Scratcha już nie robią
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Lepsze pytanie to po co komu trek skoro modele AM mialy problemy z pekaniem i ta firma nie robi az tak zajebistego sprzetu. Sa na rynku fajniejsze bikeparkowe ramy, sa fajniejsze fulle do dirtu ;)
dottycfn2
Kontakt:

Trochę źle liczycie tą cenę ;) Na ogół to $ zamieniają się po drodze w 1500 euro i wtedy wychodzi już ponad 6 tyś.
Ja liczę tak: Cena msrp w usa - upusty po paru miesiącach od wrpowadzenia nowości ew. lekka używka + koszty przesyłki do pl ;)
Sa na rynku fajniejsze bikeparkowe ramy, sa fajniejsze fulle do dirtu
Zgadza się. Nie twierdzę, że jest to rama najlepsza, z całą pewnością w klasie małych fulli najbardziej wyczekiwana.
Śpiący
Kontakt:

Post autor: Śpiący »

Rama jest spoko. Co do ceny, dobra rama wysokiej jakości dh ile kosztuje 8-12 tyś., więc 5,5 tyś to myślę, że cena dobra. Rama dopiero wychodzi, więc to także taki marketing. Najpierw sprzedać drogo, bo sporo "napaleńców" się na to skusi. Następnie sprzedaż trochę ostygnie, więc cena spadnie i zapewne po roku/dwóch rama będzie w sprzedaży po 4 tyś.

Żeby nie robić spamu, jakie są modele ram(proszę także o dokładność z rozpiską do firmy) amortyzowanych ogarniających dirt/fr( myślę, że takie najlepiej zdają się na polskie trasy, lekkko jeżdżąc[lubiąc czasami pojeździć w streecie] niż ciężkie maszyny typu demo. Gdzie kto i gdzie wykorzysta cały jej potencjał) w dosyć niskiej cenie za używki.
:*
nopainnogame
Kontakt:

Jestem ciekawe, gdzie Ty widziałeś nową zagraniczną ramę za 4 tyś. To byłby fenomen, gdyby rama potaniała.
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

ta rama z całą pewnością nie będzie tańsza, bo mają zrobić tylko 125 sztuk + 50 w każdym wydaniu kolorystycznym danego zawodnika, a że jest ich czterech....

ciekaw jestem bardzo szczegółów, bo sam od wielu lat choruję na tego Treka.. nawet cena nie zabija, bo w porównaniu do np. Rocky Mountain Slayer SS jest o jakieś 20-30% tańszy..

ale i tak nie widzę większego sensu posiadania takiego roweru w PL - sam mam TR Double i o ile w mieście jest fajnie, to w górach przydałoby się już te kilka cm więcej :P
43RIDE magazyn rowerowy
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Re: Po latach oczekiwania Trek Remedy Slopestyle (Trek Ticke

Post autor: MLYNoBIKER »

Dostałem ceny detaliczne na Polskę.
Załączniki
trek_limited_detal.jpg
trek_limited_detal.jpg (10.9 KiB) Przejrzano 3345 razy
nopainnogame
Kontakt:

No patrz... trafiłem z ceną :P
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Moge tylko zrobic hahaha :P
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
ODPOWIEDZ