Posiadam tymczasowo ramę Sign Ds (proszę nie pisać "nie wkładaj takiego sprzętu do tego syfu" czy innych tego typu komentarzy bo nie długo zmieniam ją na jakiegoś big hita lub demo). Chcę w nim trochę pozmieniać w napędzie. Więc tak w tym momecie mam połowę rzeczy niekompatybilnych:
1.Przerzutka: Shimano Alivio (długi wózek)
2.Manetka: Sram x5 (oczywiście ledwo mogę zmieniać biegi ;p )
Oczywiście niekompatybilne i z tego co mi mówił serwisant nie da się tego wyregulować :/
1.Łańcuch: Sram PC870 (8 rzędowy)
2.Zębatka: jakiś truvativ (miałem razem z korbą, cała pokrzywiona

3.Korba: Truvativ Hussefelt
4.Piasta: Novatec D362SB
To by było na tyle wszystko przócz: manetki, przerzutki, zębatki, łańcucha powinno chyba pasować ale od tego jest forum by pytać i doradzać

Podoba mi się seria Shimano Zee (10 rzędów) i to bardzo więc jak łatwo się domyśleć chciał bym mieć taki "napęd". Czyli do zmiany tak:
1. Przerzutka na Shimano Zee.
2. Łańcuch na, no właśnie jaki ?
3. Kasetę na, jaką ?
4. Manetkę na Shimano Zee.
5. Zębatke, na jaką ?
No i czy to wszystko będzie kompatybilne ? Zależy mi na 10 rzędach ze względu na płynność i jakość działania.

Mam jeszcze jedno pytanko czy taki amator jak ja poradzi sobie z regulacją tej przerzutki bo u mnie w Lesznie nie ma dobrego serwisu rowerowego, ten umie koło zapleść i opony zmienić, a drugi wyreguluje przerzutkę, ale celowo coś uszkodzi byś do niego wrócił. Więc z tego względu chciał bym robić to sam bo amorka będę wysyłał do "górali"

Znalazłem ten temat http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=88839 odpowiada na część pytań tylko nie wiem czy to będzie kompatybilne i na tym mi najbardziej zależy

Pozdrawiam.
PS. Ramę zmieniam na przyszły sezon więc to co pisałem chcę jeszcze w tym roku bo na tym nie da się jeździć