RS Boxxer Race 2010 - tł. kompresji nie działa
RS Boxxer Race 2010 - tł. kompresji nie działa
Hej, jak w temacie. Po dniu jazdy zauważyłem, że kompresja przestała działać. W każdym położeniu pokrętła działa jakby było ustawione na zero. Nie mam przy sobie oleju więc teraz nie rozbieram, ale jak wrócę do domu to zamierzam. Na co zwrócić uwagę? Dzięki.
Re:
masz na myśli uszczelkę pracującą góra-dół wewnątrz komory, a nie na górnej części tłumika? Bo mój nowy Lyrik też tak ma (jeszcze nie zakładany do roweru bo tapered a ramy takiej nie mamoff_road pisze:Taki efekt jest gdy uszczelka na tłoczysku tłumika padnie.
Rozebrać wymienić poskładać jeździć

Re:
Ava fee, zbędny ciężki 2 półkowy śmiećoff_road pisze:Dla tego wolę avalanche i redukcję zużywających się elementów i oringów do minimum :P

Rozebrałem amor i okazuje się że to jakość wykonania tłumików RS zawiniła, nie o-ring
Ze względu na to że ktoś tam podczas projektowania uznał że plastik będzie lepszym pomysłem niż aluminium, kawałek czegoś (nie znam nazwy) się ułamał i wyskoczył z zaczepu. Naprawiłem już, o-ringi i tak zmieniłem i złożyłem. Wygląda ok.

-
- Kontakt:
Ten Plastikowy tłumik dobicia jest porażką po całości nie dość że się rozpada to jego działanie jest raczej mierne.
Ja bym polecił coś takiego http://www.mrc-trading.de/Nach-Marke/FA ... ce-RC.html
Jest to tańsza alternatywa do avy a działa wyśmienicie i zwyklemu śmiertelnikowi zdecydowanie wystarczy.
Przez pewien czas jeździłem na czymś takim i w rc 2012 i spisywało się znakomicie lecz po jakimś czasie sprzedałem boxxa i kupilem dorado
Ja bym polecił coś takiego http://www.mrc-trading.de/Nach-Marke/FA ... ce-RC.html
Jest to tańsza alternatywa do avy a działa wyśmienicie i zwyklemu śmiertelnikowi zdecydowanie wystarczy.
Przez pewien czas jeździłem na czymś takim i w rc 2012 i spisywało się znakomicie lecz po jakimś czasie sprzedałem boxxa i kupilem dorado