Taka zbroja się nada?
Taka zbroja się nada?
Witam
chciałbym w lipcu wystartować w Czarnej Górze na zawodach w klasie hobby hardtail, lecz po przeczytaniu regulaminu okazało się że trzeba mieć ochraniacze,zbroje, kask. Mam zamiar kupić zbrojke, lecz nie stać mnie na takie po 500zł O_O http://allegro.pl/zbroja-buzer-zolw-na- ... 73861.html Taka zbroja by się nadała na początek?

Kup lepiej coś używanego z 661 bo to co podałeś to jest faktycznie tylko do wglądu na dopuszczenie do zawodów bo do niczego innego to się nie nadaje, poza tym to będzie nie wygodne, cały czas będziesz musiał ją poprawiać i nie będziesz w niej jeździć bo będzie nie wygodna. Ja od siebie polecam 661 core saver ja kupiłem nową i chyba trochę przekracza twój budżet ale jest warto, używkę można kupić w dobrej cenie.Pozdrawiam
PS.Za ile kupiłeś kask jeżeli szukasz zbroi za 39zł.
PS.Za ile kupiłeś kask jeżeli szukasz zbroi za 39zł.

Cześć, właśnie zastanawiam się nad taką zbroją bo teraz kupuje ochraniacze na kolana i łokcie ale chciał bym mieć jakąś zbroje i kask full-face na ewentualny wypad w góry.
Na co dzień używał bym tylko ochraniaczy na kolana i łokcie a w górach właśnie takiej taniej zbroi.
Co o tym sądzicie?
Jeżdżę ogólnie w enduro wiec nie potrzebuje bóg wie czego, ale lubię sobie czasem poskakać więc czasem się przyda zwłaszcza w górach bo ze zbroją u full-face czuję się bardziej pewnie i bezpiecznie. Jest tania więc ewentualnie jak się nie sprawdzi to tragedii nie będzie ale chciał bym usłyszeć czyjąś opinie. Może ktoś miał taką kiedyś i może porównać?
Na co dzień używał bym tylko ochraniaczy na kolana i łokcie a w górach właśnie takiej taniej zbroi.
Co o tym sądzicie?
Jeżdżę ogólnie w enduro wiec nie potrzebuje bóg wie czego, ale lubię sobie czasem poskakać więc czasem się przyda zwłaszcza w górach bo ze zbroją u full-face czuję się bardziej pewnie i bezpiecznie. Jest tania więc ewentualnie jak się nie sprawdzi to tragedii nie będzie ale chciał bym usłyszeć czyjąś opinie. Może ktoś miał taką kiedyś i może porównać?
GG 10980116
-
- Kontakt:
Re:
Nie w każdych. Jeżeli masz full'a a nie masz ukończonych 18 lat i nie posiadasz licencji to startujesz w kategorii Hobby Junior. Pozdrawiam.adiko pisze:Hej!
Może trochę nie na temat , ale mam pytanie , mianowicie : Czy do uczestniczenia w każdych zawodach dh organizowanych w Polsce konieczna jest zbroja??
I jeżeli chce się startować w kategorii hobby full a nie ma się ukończonego wieku który jest podany czy można startować|??
-
- Kontakt:
Re:
Na dużo więcej niż najdroższa zbroja, czyli co, muszę jeździć w 2?szymon0332 pisze:Na ile cenisz swoje zdrowie ? Na 39 zł , czy dużo więcej.

Z gówna bata nie ukręcisz.
Re:
Szymonie. Ja cenię swoje na tyle, ze mam asterixy ultra celle, 661 evo pressure suit, usztywniacze kostek i nadgarstków a i tak się połamałem ;p Też mam jeździć w dwóch a nawet trzech zbrojach?szymon0332 pisze:Ja do tematu zbroi wypowiedział bym się tak. Na ile cenisz swoje zdrowie ? Na 39 zł , czy dużo więcej. Każdy wie , że dh to sport ekstremalny , wszystko może się zdarzyć..