To jest stal stopowa wysokiej jakości, tam trzeba kilkaset barów.
to jest całkiem niezły pomysł, warto spróbowaćdamianksiazek9 pisze:Co powiecie żeby zalać goleń wodą i zamrozić?? Motocrossowe wgięte tłumiki wypychało to może i moją goleń wypchnie?? Boje się jednak że rozpruje mi goleń bo wtedy to juź wogóle czopnia...
Cóż, przeczytaj jeszcze raz:FRmaniak pisze:Ale jakie ciśnienie?
Tak jak pisał mysticar, żeby to wypchnąć powiertrzem to musiałbyś tam nadmuchać kilkaset barów, pewnie ze 100 razy więcej niż przeciętny kompresor da radę.
Każda z tych metod to ewidentny przykład "chwytania się brzytwy" ale przy takim złomie za takie gorsze można poeksperymentować o ile ma się za dużo czasu...Jaca pisze:Cóż, przeczytaj jeszcze raz:FRmaniak pisze:Ale jakie ciśnienie?
Tak jak pisał mysticar, żeby to wypchnąć powiertrzem to musiałbyś tam nadmuchać kilkaset barów, pewnie ze 100 razy więcej niż przeciętny kompresor da radę.
1. wgięcie podgrzewać palnikiem - zrobi się miękkie i wyjdzie pod niższym niż kilkaset bar ciśnieniem.
2. sposób sprawdzony na "gruchach" motocyklowych - niby cieńsza ścianka, ale różnica będzie w czasie grzania, by stal osiągnęła odpowiednią temperaturę.
Ale ja tak sobie tylko...
A patent z wodą wygląda na niezły pomysł. Tylko czy pozostała część goleni się nie odkształci to raz, a dwa - metale w niskich temperaturach są raczej kruche.
Sorrki, że się wtrącę do tematu ale nie będę już zakładał nowegoFRmaniak pisze: W marzo małe rysy i odpryski wypełniało się taką specjalną żywicą albo poprostu lakierem do paznokci. Ale nie wiem czy tej powłoki na domainie będzie się to trzymało, tym bardziej taka gruba warstwa
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość