Hayes Nine 9 problem po glebie.

kycho
Kontakt:

Hayes Nine 9 problem po glebie.

Post autor: kycho »

Witam
Mam taką sprawę. Otóż: dzięki walającym się kamieniom na trasie zaliczyłem glebę w której ucierpiała klamka mojego hebla hayes 9. Nie wiem jakim cudem ale uderzyła klamka centralnie w kamień od strony górnej pokrywy przez co wyrwało korek odpowietrznika i uszczerbiło odrobinę tą otoczkę co jest wokół korka i śrubki na pokrywie :(

Moje pytanie: czy jest coś co moge z tym zrobić? Zaślepić to jakoś, lub czy ten uszczerbek moze miec wpływ na sam korek? Czy muszę po prostu dorwac korek (z czym chyba ciężko...) albo całą pokrywę , lub w najgorszym wypadku całą klamkę? Może ma ktoś coś takiego na części albo wie gdzie możne dostać?

Foto zaporzyczone od kogoś przypadkiem ale u mnie górna pokrywa w normlnaym stanie wygląda tak samo jak tu gdyby ktoś potrzebował: http://imageshack.us/photo/my-images/17/hayes.jpg/

Proszę o odp ;)
crossfader18
Kontakt:

Post autor: crossfader18 »

Ta otoczka to integralna część z całą uszczelką w tej klamce chyba mam takie coś w odpadach to sprawdzę i Ci dokładnie powiem :) sam koreczek możesz spokojnie sobie dorobić byle by tylko szczelnie zatykał otwór.
kycho
Kontakt:

:)
Przyjrzałem się temu teraz lepiej w świetle dziennym (bo rzecz stała się wczoraj i na gorąco pisałem) i wygląda to tak: http://imageshack.us/photo/my-images/194/4jsj.jpg/

Z tego co zauważyłem to ta uszczelka też ucierpiała czyli w zasadzie potrzebuję zaślepkę i uszczelkę lub całą membranę. Swoją drogą znalazłem że ta z HFX i Sole to to samo
crossfader18
Kontakt:

Post autor: crossfader18 »

Tobie się naderwała tu gdzie jest ta otoczka przy ukruszeniu czy jak? zasadzie tam nie panuje duże ciśnienie, wiec można zrobić zastępczy korek i obserwować czy coś cieknie jak się rower przechyli :)
kycho
Kontakt:

No tak jak na zdjęciu widać. Ułamało fragment tej otoczki wokół korka co jest.
Tak, ale uszkodzoną mam i uszczelkę bo jest nieco poszarpana... http://imageshack.us/photo/my-images/163/4amv.jpg/
Będzie ciekło trochę chyba że ją jakoś zakleję lub cały ten odpowietrznik ale to nie wiem jak potem z jego zalewaniem/odpowietrzaniem. No ni zaś bez tej otoczki większe ryzyko że mi wyrwie ten "korek" czy cokolwiek przypadkowo chociaż...
kubuspunxdh
Kontakt:

Post autor: kubuspunxdh »

ta zaślepka kosztuje 4-5 zl:) max :) jeżeli cała pokrywa jest cala i nic prócz tej gumki nie wyrwało to jest lajt ;) serwis współpracując z velo to ogranie :)
rowerek PB Spider Suspensions boss!
kycho
Kontakt:

oO. Tak patrze po stronach, szukam i szukam i nic szczególnie nie ma.
Wydaje się że jest ok. Przy gelbie nic innego sie nie stało. Nawet kiery nie wykrzywiło, czy nie obróciło mi klamki na kierownicy. Tylko ta jedna nieszczęsna zaślepka z uszczelką...

Swoja droga mówisz " serwis współpracując z velo to ogranie " a widzę na dole linki - SpiderSuspension na rudzie? Tam gdzie New Country Bikes? Jak tak to wiem gdzie uderzyć ;)
kubuspunxdh
Kontakt:

Re:

kycho pisze:
Swoja droga mówisz " serwis współpracując z velo to ogranie " a widzę na dole linki - SpiderSuspension na rudzie? Tam gdzie New Country Bikes? Jak tak to wiem gdzie uderzyć ;)
jak nie masz daleko do mnie zapraszam pomogę :)
kycho
Kontakt:

z Bytomia jestem ;) (nie wiem czemu nie wyświetla się mi pod nickiem) a w NCB bylem ostatnio z rowerkiem, może widziałeś pamietasz: http://www.pinkbike.com/photo/9930458/ ;)
Tylko co rozumiesz przez "zapraszam do mnie"? Na serwis czy bezpośrednio :D
kubuspunxdh
Kontakt:

aa pamiętamy legede :) bezpośrednio :) sprzet klasowy !
ODPOWIEDZ