kiedy nowe duncony??

patriko
Kontakt:

kiedy nowe duncony??

Post autor: patriko »

czy ktos z was wie moze kiedy wychodza nowe duncony na 2005 ??? jestem zainteresowany kupnem toski i niewiem czy teraz mi sie oplaca, a znowu nie chce za dlugo czekac i zeby znowu nie wyszly jakies cyrki z niedopracowaniem wahacza... co myslicie ?
..:: Na bok troski tu zachodnia część Polski ::...
patriko
Kontakt:

Post autor: patriko »

ok juz sie dowiedzialem ze nowe tosy beda dopiero w maju... wiec biore teraz toske...
..:: Na bok troski tu zachodnia część Polski ::...
[]_ ([]) []_
Kontakt:

Post autor: []_ ([]) []_ »

nie birz tosi nie wiesz ile sie mówi ze to megashit?
http://www.jokejoke.prv.pl/
cielak
Kontakt:

Post autor: cielak »

ja bym bral-napewno lepsza niz point:P
woitas
Kontakt:

Post autor: woitas »

bierz..;p tam nie sluchaj innych ..Jak kto dba tak ma ..
Ride or Die
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

czy lepsza niz point? w poincie nie pada vpp i zbiorniczek o rame nie uwiera, luzow nie lapie ;)

;)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
cielak
Kontakt:

Post autor: cielak »

no racja dla ciebie cszyvy ale w poincie za to nie masz tylniego zawsiezenia
:D
-=GrindeR=-
Kontakt:

Post autor: -=GrindeR=- »

... i sie nie buja
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=532557
Looka MKNX
Kontakt:

Post autor: Looka MKNX »

Z tego, co sie orientuje, to nie tylko ramy DUnCona lapia luzy na wahaczu. Kony tez maja z tym problemy, a jakos na Kony nikt nie narzeka. Co u C H U J A ? Co sie tak uwzieliscie na tego DC? []_ ([]) []_: czy Ty masz Tosa Inu? Cszyvy, a Ty masz? Ja tez nie mam :P Ale mam El Mariachi, tez VPP, tez DC, zatrem technologia wykonania zapewne podobna. Wystarczy zadzwonic do DC zeby sie dowiedziec, iz nowe elementy osi obrotu mozna sobie bez problemu zalatwic. Sprobujcie to samo zrobic w wypadku Kony - walka z importerem na miecze swietlne, jesli dobrze prognozuje.

Nie ma bata, wszystko bedzie lapalo luzy i zaden producent nie twoerdzi, ze jego rama bedzie miala niezniszczalne osie obrotu. Niestety wbrew oczekiwaniom co poniektorych, ale dla nich trzeba stworzyc lepszy Kosmos :P
http://tiny.pl/8mm
birol
Kontakt:

Post autor: birol »

dc tosa inu - na poczatku mi sie to podobało ale !!!!!!
kumpel ma to badziewie od marca albo kwietnia
nie jezdzi ostro wrecz przeciwnie
rura podsiodłowa pękła po niemalze całym obwodzie przy spawie wzmocnienia miejsca w którym obraca sie górna belka zawieszenia
od samego poczatku były problemu z vpp na poczatku wadliwe elementy
wimienili mu je bez wiekszych problemów ale co sie stało....??
ano stało sie to ze dolna czesc vpp rozpadła sie na 3 czesci !!!!!

powiem wam tam smiac mi sie chce z tego partactwa !!!
to jest jawne gówno,zwłaszcza ze wiem jakim kosztem mozna zrobic sobie rame zobaczcie sobie rower w moim podpisie jest na to jeżdżacym dowodem
powiem tylko ze kosztowała mnie mniej niz damper w tosie
ale mimo tego nigdzie nie pęka nie gnie sie i nie sprawai problemów
dodam jeszcze ze robiona była dla zabawy i jako cos w stylu prototypu
naprawde specjalnie sie nie przykładałem i jakos wszystko wyszło zajebisciee i trzyma sie zajebisciee!!!!!!!!!!

za te 2500zł co kosztuje tosa zrobilbym SOBIE rame z czego bym chciał nie uciekajac sie do kompromisów wszystko przy uzyciu bardzo dobrago sprzetu i zespawane przez licencjowanego spawacza i zostało by mi jeszcze w chujj kasy na inne czesci :D
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
buba
Kontakt:

Post autor: buba »

Jak juz wielokrotnie pisano na tym forum, tosia jest farbowanym lisem, czyli rama xc zaadaptowana niedbale i w pospiechu do fr/dh. Mowiac duzym skrotem - ze stinkym jest dokladnie odwrotnie.

Looka - zanim zaczniesz znowu c h u j a c na lewo i prawo, badz tak mily i poczytaj sobie co nieco starszych postow, bo to forum istnieje troszke dluzej niz tydzien
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

na DC narzekają bo polskie ,proste. bierz i się nie zastanawiaj, tylko obejżyj spawy, bo są naprawdę różne, ja mam idealne :P
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
Cosmos
Kontakt:

Post autor: Cosmos »

"ale dla nich trzeba stworzyc lepszy Kosmos "

dobrze mowi :)
http://cosmos.pinkbike.com/
Looka MKNX
Kontakt:

@birol: gratuluje roweru! Projektowales go w CAD czy wystarczyly odreczne rysunki i obliczenia? Potrzebuje pomocy z CAD, wiec prosilbym o kontakt. Udziel zezwolenia, podaj GG i gadamy :]

@buba: "wielokrotnie pisano na tym forum" - tak, ale bardzo mnie ciekawi ile z tych opinii pochodzilo od faktycznych posiadaczy Tosa Inu. Zreszta skoro rama jest tak parszywie wykonana, to niezadowolony uzytkownik ma prawo do reklamacji... Pierwszej, drugiej i trzeciej, a co po ostatniej, to chyba wiadomo. Poza tym czytam te forum znacznie dluzej niz tydzien, przez opieszalosc administracji nie mialem mozliwosci ani usuniecia mojego starego konta ani jego ponownej aktywacji. Stad nowy login. Poza tym te forum ma charakter wybitnie plotkarski i niestety pojawia sie tutaj wiele herezji.
buba
Kontakt:

Post autor: buba »

Looka - No z tymi herezjami to prawda, ale poza nimi sporo spostrzezen, ktore nie mijaja sie z prawda nawet jezeli sa powtarzane przez ludzi nie majacych pojecia o czym mowia. DC chcial dobrze, ale nie wyszlo - zdarza sie. Reklamacje - co tez juz tu bylo - DC uwzglednial i dbal itp itd, ale dalej nie zmienilo to faktu, ze to rama do xc. Zreszta potwierdzja to katalogi zoltych.
Co do loginu - to tak mi sie wlasnie cos majaczylo - Luka bylo chyba, nie?
Looka MKNX
Kontakt:

@buba: dokladnie to LooK OuT! - udalo mi sie napisac kilka postow na starym forum, potem dziwnym sposobem je olalem, no i powrocilem jak Feniks z Popielniczki ;P

Moj El Mariachi jutro idzie na drugie spawanie, ale...
1. Pierwsze "łatanie Titanica" to musial byc niedolot jakis potworny. Nie wiem dokladnie, bo jestem 2. wlascicielem.
2. Jutro ide zaspawac male pekniecie na 1/3 obwodu rury podsiodlowej tuz pod zaciskiem. Powod pekniecia: zle dobrana sztyca (o 0.8mm za mala).

Faktycznie, luzy na wahaczu sa dosyc spore, co mam nadzieje DunCon jakos zalatwi. Jesli bede musial placic za dodatkowe czesci, w co nie watpie, gdyz nie jestem 1. wlascicielem, to mam chociaz nadzieje, ze to nie beda wygorowane kwoty. Generalnie mam troche zabawy z rowerem, ale akurat to lubie. O wiele wiekszym knotem jak dla mnie jest Mastiff, ze swoja zupelnie popaprana geometria. Nie wiem kto projektowal katy tej ramy czy dlugosc gornej rury (czy w ogole bazy ramy) - normalnie zly sen pijanego projektanta.
Kajtek
Kontakt:

Post autor: Kajtek »

Drogi Birolu...

"dodam jeszcze ze robiona była dla zabawy i jako cos w stylu prototypu
naprawde specjalnie sie nie przykładałem i jakos wszystko wyszło zajebisciee i trzyma sie zajebisciee!!!!!!!!!!"

Doceniam twoją prace... ale chciałbym zauważyć że... ekhm, "twoja" rama to nic innego jak brooklyn. Pisałeś ze robiłeś to dla zabawy... wydaje mi sie że konstruktorzy Broolkyna sie jednak troche do tego przyłożyli... i wydaje mi sie, że w/w rama kosztuje duuuuzo więcej od tosa inu... a co do kosztów: to nie jest to tylko koszt materiału i zespawania... to jest również reklama, opłata dobrych konstruktorów oraz wiele innych... więc uważam że Tosa wcale taka zła nie jest... jak ktos zauważyl większość ram sie psuje, Ok przyznam ze vpp tosy jest nieudaczne, ale np praca jak dla mnie na tą klase cenową jest zadowalająca a nawet więcej. A poza tym, DC nie robi prawie zadnych problemów z reklamacją...

Pozdrawiam...
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

Oby poprawili Tosie na 2005 i beda 2 fajne polskie fulle: DM FR 3 i DC Tosia :]
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
kokulec
Kontakt:

Post autor: kokulec »

A co powiecie o DM FR 2.0? Jak się ta rama ma w stosunku do Tosy? Cena praktycznie ta sama...
ODPOWIEDZ