Big Hit 04 co do przodu
Big Hit 04 co do przodu
Witajcie
Temat zapewne banalny ale chciał bym się poradzić. Przyszedł koniec sezonu a zatem pora na zmiany, po kilku miesiącach jazdy rozstaję się z cargo zastanawiam się co włożyć do speca?
Jak jeżdżę; przede wszystkim górki małe i duże, generalnie zabawa na szlakach jak również dojazdy do pracy.
Co poradzili byście włożyć do przodu, z jakim skokiem jakie roczniki?
Na koniec chciał bym nadmienić że w grę wchodzą tylko amortyzatory z jedną półką.
Pozdrawiam
GP
Temat zapewne banalny ale chciał bym się poradzić. Przyszedł koniec sezonu a zatem pora na zmiany, po kilku miesiącach jazdy rozstaję się z cargo zastanawiam się co włożyć do speca?
Jak jeżdżę; przede wszystkim górki małe i duże, generalnie zabawa na szlakach jak również dojazdy do pracy.
Co poradzili byście włożyć do przodu, z jakim skokiem jakie roczniki?
Na koniec chciał bym nadmienić że w grę wchodzą tylko amortyzatory z jedną półką.
Pozdrawiam
GP
-
- Kontakt:
skoro masz 1kzł na amorka to poczekaj sobie do zimy bo wtedy takie amorki są na sell że szok a okazje
Ja kumplowi pomogłem odszukać do jego demo marzocchi 66 rc3 180mm, wydał tylko 920zł z przesyłką ubezpieczoną a więc mówię ci czekaj na zimę i łap okazję.Może wyrwiesz coś lepszego jakiś boxxer,888.

-
- Kontakt:
Re:
hehe, dziękiMoherek993 pisze:Jak jesteś kumaty i masz jakies umiejetności to i z Monsterem dasz sobie radę. MUSZEL to wieloletni użytkownik tego połączenia i chwali swój rowerek

Co do tematu, tak na poważnie, powiedz jeszcze largoxxx z jakim skokiem jeździsz z tyłu i jakiego oczekujesz z przodu. Do 1k może znajdziesz używanego RS Lyrik 160/170, który jest lepszą wersją Domaina. Jak nie to Domain 318 160 U-turn lub 180 (bez regulacji) - zależy co wolisz. Jak nie RS 66 lub 55 od Marza. W zasadzie nic więcej polecić nie mogę (bo też nie znam). Jako użytkownik BH z tego okresu myślę, że wysokość oś-korona = 555 (ok 170mm) to tak optymalnie (minimum) by zachować dobrą geometrie.
565 to mają amory po 180mm skoku, a użytkownik largoxxx chce 1-półkę, co przeczy temu "+". Pamiętajmy, że BH 04 ma również ustawienie skoku 6,8" (ok 172mm) i nie każdy chce wysoko z przoduImpus pisze:55 bym nie brał, za niskie do BH, coś o 565+mm od osi do korony powinno spasować.