American Eagle lightninc 850 na początek?

Berson
Kontakt:

American Eagle lightninc 850 na początek?

Post autor: Berson »

Witajcie, chce zacząć swoją przygodę z "odważniejszą" jazdą na rowerze :)

Myślałem właśnie o rowerku używanym , cieżko znaleść rowerek freeride czy enduro mimo ze to inne dziedziny zupełnie, na dobrych częściach w rozsądnej cenie, co myślicie na temat tego rowera: http://allegro.pl/mtb-american-eagle-li ... 26771.html czy warto, wiem ze wymienił bym amortyzator przedni, jak myślicie na jaki 140mm dało by rade?

Myślę o rowerku, który będzie uniwersalny , najlepiej enduro , gdzie mogę poszalec na trasach a potem przejechać troche km bez problemu ( po podniesieniu siodła) co polecacie , limit 4tys zł?
p.s
ta firma produkuje mocne ramy, tym bardziej karbon to chyba brać, mimo, że jest rowerek troche otarty, i jeśli amortyzator to moge włożyć krótszy mostek i lepsza kiere np. 25mm a nie taka prostą, jak to zadziala na geometrie roweru?
Prosze o odpowiedź.
easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

Za 4tyś. nie możesz znaleźć sensownego roweru do FR/Enduro i dajesz do oceny jakąś popierdółkę... z takim budżetem spokojnie znajdziesz rower w którym nie trzeba nic wymieniać, dobra rada poluj na okazje czasami się trafiają ;)
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Rower do aukcji którego podałeś link nawet nie stał obok sprzętu agresywnej jazdy, nie sądzę by z przodu był w stanie dać radę z czymś ponad 120mm skoku. Ewidentnie przecież widać że to wyspecjalizowany sprzęt do XC/Maratonów - wystarczy spojrzeć na dolne linki zawieszenie oraz wodzik górnego linku (zaraz przy damperze), wszystkie te elementy nie mają nawet zawiasów a poruszają się dzięki sprężystości materiału.

Przypuszczam też że rower ma już swoje lata a przy takiej konstrukcji zawieszenia obawiał bym się uszkodzeń wynikających ze zmęczenia materiału.
Puncu
Kontakt:

Re: American Eagle lightninc 850 na początek?

Post autor: Puncu »

Patrząc na dolny wahacz bałbym się bawić w
Berson pisze:"odważniejszą" jazdą na rowerze
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Berson
Kontakt:

Rozumiem, dzięki za rady, a co byście polecali na początek? Specialized Stumpjumper Fsr ? A z innych marek rowerki tego typu? A może lepiej hardtail co polecacie na początek?
Dodam, że waże koło 84kg i 180cm wzrostu.
Berson
Kontakt:

Ktoś z was spotkał sie ze Stumpjumperem Fsr (m4) z 2004/5 roku , co o tym myslicie?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Pękały.
ODPOWIEDZ