problemik śruba + support

punkers
Kontakt:

problemik śruba + support

Post autor: punkers »

no właśnie ukręciłem śrube i została ona w supporcie rozwiercić śrube ?? co zrobić macie jakieś pomysły
Deathwitch
Kontakt:

Post autor: Deathwitch »

A rozwiercaj, ale najpierw jebnij kilka razy młotkiem.
Ingwar
Kontakt:

Post autor: Ingwar »

1. Rozwierć. Mozesz przy okzaji zejbać gwint w ośce. Sruba jest pewnie cro-mo więc pare wiertel zużyjesz.
2.Weż spawarke elektryczną. Weź pręt stalowy. Przyspawaj pręt do ukręcone śruby., byle by sie czymało. Odkręć.
Polecam ten drugi sposób - mniejsza szansa że zjebiesz gwint (szansa zerowa) ale musisz mieć troszke sprawności w łapkach.
Tylko se nie zespawaj sruby z ośką !!!
3.Kup nowy support.
4.Siądź z pilniczkiem i zrób nacięcie na przekroju ułamanej śruby. Takie jakie jest na główkach zwykłych wkrętów. Pomęczysz się troche, ale uda ci się ją potem wykręcić zwykłym śrubokrętem
Speeding faster,
Towards disaster.
punkers
Kontakt:

dzięki panowie za pomysły kórwa ale wy szybcy jesteście a może jeszcze jakies pomysły ale jak gwint zjebia to się nagwintuje chyba dzięki
Ingwar
Kontakt:

Post autor: Ingwar »

Aluminium to nawet pytą nagwintujesz.
Ale za gwintowanie cro-mo to ja bym się nie brał bez zajebistych narzynek (wanad?) i wykurwistej wiertarki stołowej z obrotwmi 20/minutę. Cro-mo jest chujowo twarde a zwykłe narzynki są ze stali hi-ten.
Narzynka ci zostanie w gwincie i znów będziesz musiał wyciągać :D
Speeding faster,
Towards disaster.
punkers
Kontakt:

już raz jakimś profesjonalnym :p narzędziem gwintowałem i było git a ten pomysł ze spawaniem zajebisty
ODPOWIEDZ