[hamulec]Śruba zaciskająca linkę - gdzie dostać?

WojtasFR
Kontakt:

[hamulec]Śruba zaciskająca linkę - gdzie dostać?

Post autor: WojtasFR »

Witam.Testowałem dzisiaj amortyzator , i zajarany pierwszą jazdą, nie zrobiłem przedniego hamulca (przejażdżka po osiedlu więc nie miało to sensu).Zapomniałem dokręcić śrubki zaciskającej linkę , była tylko lekko wkręcona.I wypadła :evil: podczas jazdy.Nie znalazłem jej.I mam teraz pytanie, gdzie coś takiego można dostać? Będzie pasować zapewne od każdego innego hamulca mechanicznego, ale gdzie można to kupić? W internecie nic nie znalazłem, wpisując frazy typu śruba zaciskająca linkę.Proszę o pomoc.Na fotce do której link poniżej zaznaczyłem o którą śrubkę chodzi.
http://imageshack.us/photo/my-images/6/jgbx.jpg/
kgheraba
Kontakt:

Post autor: kgheraba »

Weź zacisk i idź do najbliższego sklepu budowniczego np. brickomarshe i na miejscu dopasuj sobie śrubkę. Lub można na allegro poszukać wpisują po prostu "śrubka", i szukasz odpowiedniego rozmiaru.
WojtasFR
Kontakt:

@kgheraba, ale tam nei tylko jest śruba.Jest również przed śrubką blaszka którą dociskasz śrubką na imbus 5, wiec sama śrubka nic nie da.
kgheraba
Kontakt:

Post autor: kgheraba »

No faktycznie, ale patrząc na zdj. wydaje mi się że wystarczy zwykła okrągła podkładka.
http://allegro.pl/budownictwo-sruby-nak ... zia%C5%82y
WojtasFR
Kontakt:

Niestety raczej nie.Zwykła podkładka może nie przytrzymać linki bo nie ma nacięć i będzie się ona ślizgać.
MUSZEL
Kontakt:

Re:

Post autor: MUSZEL »

WojtasFR pisze:Niestety raczej nie.Zwykła podkładka może nie przytrzymać linki bo nie ma nacięć i będzie się ona ślizgać.
g*wno prawda. To zwykła najpospolitsza śruba, do dostania za pare groszy i to ocynkowana, a podkładka też wystarczy normalna. Ewentualnie możesz małym pilniczkiem zrobić w podkładce rowek na linke
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Powinieneś ją dostać w serwisach rowerowych, one też są w przerzutkach. Możesz też wziąć zwykłą podkładkę, w imadle ścisnąć, oklepać młotkiem, wygiąć zagięcie i gotowe ;)
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
xprot
Kontakt:

Re:

Post autor: xprot »

WojtasFR pisze:Niestety raczej nie.Zwykła podkładka może nie przytrzymać linki bo nie ma nacięć i będzie się ona ślizgać.
magister inżynier mechanik mowi ci, ze jestes w dupie z tym mysleniem.
idz kub srubke m6 jaka tam sobie bedziesz chcial z podkladka i nie pyskuj.

gówniarzu.
WojtasFR
Kontakt:

@xprot, pewnie twoja wypowiedź miała być ironiczna.Jednak jeśli nie, twoja wypowiedź jest tak żałosna, że nie mam zamiaru tego komentować.A do reszty, dobra Panowie, to tak zrobię i dam znać.
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

nie miala byc a jest, bo skoro wiesz lepiej niz 2 czy 3 ludzi doradzających ci, to po co wogóle pytasz ?
ODPOWIEDZ