zapraszam do dyskusji

pozdrawiam!
w 100% zgadzam się z tym. Dlatego też sam zdecydowałem się na sprzedaż swojego "FR DH" i składam enduraka (21,3kg -> ~16kg = dreamsImpus pisze:Jak dla mnie popularność tzw "enduro" rośnie z wielu przyczyn. Po pierwsze w końcu postęp w budowie części pozwolił na zbudowanie lekkiego roweru który da radę przy ostrzejszym zjeździe jednocześnie nie upośledzając możliwości wyjechania pod górę. Po drugie prościej jest o warunki do jazdy niż ma to miejsce w innych bardziej ekstremalnych dyscyplinach gdzie potrzeba wyciągu, trasy, toru albo czegoś w tym stylu. Mając enduraka jesteś wolny, każda góra się nadaje żeby pośmigać.
jeżeli mogę pomóc, analizowałem sporo ram. Z tych dwóch zdecydowanie Soda, bo Wish jest po prostu za niski na podsiodłówce. Chyba że jesteś bardzo niski. Ale to taki offtopic, jak co to pw.FRmaniak pisze:I do tego na wiosnę z garażu prawdopodobnie wyjedzie Soda albo Wish, które też w enduro świetnie się spiszą.
Wish 2014 będzie wyższy na podsiodłówce.MUSZEL pisze:w 100% zgadzam się z tym. Dlatego też sam zdecydowałem się na sprzedaż swojego "FR DH" i składam enduraka (21,3kg -> ~16kg = dreamsImpus pisze:Jak dla mnie popularność tzw "enduro" rośnie z wielu przyczyn. Po pierwsze w końcu postęp w budowie części pozwolił na zbudowanie lekkiego roweru który da radę przy ostrzejszym zjeździe jednocześnie nie upośledzając możliwości wyjechania pod górę. Po drugie prościej jest o warunki do jazdy niż ma to miejsce w innych bardziej ekstremalnych dyscyplinach gdzie potrzeba wyciągu, trasy, toru albo czegoś w tym stylu. Mając enduraka jesteś wolny, każda góra się nadaje żeby pośmigać.)
jeżeli mogę pomóc, analizowałem sporo ram. Z tych dwóch zdecydowanie Soda, bo Wish jest po prostu za niski na podsiodłówce. Chyba że jesteś bardzo niski. Ale to taki offtopic, jak co to pw.FRmaniak pisze:I do tego na wiosnę z garażu prawdopodobnie wyjedzie Soda albo Wish, które też w enduro świetnie się spiszą.
Miałeś się okazję o tym przekonać na ET w Myślenicach.nikom pisze:tak sie zastanawiam ostatnio jak jest z jazda enduro u nas. Mam na mysli wszystkich ktorzy lubia zjezdzac w dol, czy zlapaliscie moze zajawke na enduro? czy tylko ja mam wrazenie ze ostatnio ta dycyplina rozwija sie najszybciej?
zapraszam do dyskusji
pozdrawiam!
zgadza sie, tak naprawde obecne Enduro to nic innego jak 'MTB'. Ale wydaje mi sie ze to okreslenie jest zbyt ogolne, i dlatego nowy trend potrzebuje swojej nazwy. Do mountainbiking mozna zaliczyc wszystko, dh, xc, fr, itd. Fajnie, tez ze Enduro sie wyodrebnilo, bo ma w sobie jednak cos specyficznego, czym jest komfort jazdy w kazdym terenie (ktorego brakuje innym rowerom). No i też Enduro (tak mi sie wydaje) wyroslo troche wsrod ludzi ktorzy dlugo jezdza na rowerach gorskich, na pewno w duzej czesci takze w DH. Wiec jest na pewno krokiem na przod, i chyba to juz ostatni stopien ewolucji MTB. Pozniej sa juz tylko elektrykimiki_ck pisze:Jak dla mnie, to "enduro" jest po prostu fajnie brzmiącym terminem (który to faktycznie zyskuje na popularności). Bo nie jest przypadkiem tak, że to całe enduro jest dokładnie tym, czym kiedyś po prostu była jazda rowerem górskim?
Dokladnie tak jestmiki_ck pisze:1 rower do zjeżdżania, podjeżdżania i czerpania frajdy z jazdy w terenie. Potem się to zaczęło "rozłazić" na wszystkie strony - od xc pod dh. A teraz po prostu ludzie wracają do korzeni mtbPrzynajmniej ja tak to widzę.
no to fakt, zajawilem sie lekko!jaro09 pisze:Miałeś się okazję o tym przekonać na ET w Myślenicach.
Z roku na rok jest coraz więcej startujących, więc widać że enduro się rozwija.
Do tego Wish i Roots będą w dwóch rozmiarach S i L. Obecna rama jest sporo mniejsza od rozmiaru S więc Wish, troszkę podrośnie.m-cichy pisze:
The Dartmoor Wish, which was previously billed as a freeride/park bike, gets a minor mod for 2014. The seat tube has been extended, making it all-mountain and enduro capable. It's 26 or 27.5-inch compatible. The final two-tone paint job isn't shown here, but looks pretty rad in the catalogue.
To już nie będą rowery.nikom pisze:Pozniej sa juz tylko elektryki![]()
trasy fakt, podobno sa malo techniczne na ET, ale czy akurat myslenice byly malo techniczne..? Jak dla mnie nie do konca. A to zamieszanie z wynikiami/regulaminem to przykra sprawa strasznie..nopainnogame pisze: ... Sam poziom tras w Polsce opisują nieźle 2 czołowi zawodnicy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości