Rura sterowa fox 40

qbaqm
Kontakt:

Rura sterowa fox 40

Post autor: qbaqm »

Witam. Tak jak w temacie jaki jest koszt kupna nowej rury? Może ma ktoś na sprzedaż? Czy jest jakiś patent na unieruchomienie luźnej dolnej bieżni sterów? Od razu uprzedzam pytania odnośnie bieżni: sprawdzane było na różnych i to sterówka jest wyrobiona. Pozdrawiam ;)
kubuspunxdh
Kontakt:

Re: Rura sterowa fox 40

Post autor: kubuspunxdh »

qbaqm pisze:Witam. Tak jak w temacie jaki jest koszt kupna nowej rury? Może ma ktoś na sprzedaż? Czy jest jakiś patent na unieruchomienie luźnej dolnej bieżni sterów? Od razu uprzedzam pytania odnośnie bieżni: sprawdzane było na różnych i to sterówka jest wyrobiona. Pozdrawiam ;)
Fox nie sprzedaje samej rury sterowej nie dostaniesz jej nigdzie poza fabryką , dlatego też znajdziesz na niej numer seryjny amortyzatora :], spróbuj spasować inną bieżnię bo to raczej ciężko doprowadzić do stanu w którym wypada ona sama to sie zakłada maxymalnie 5 razy na cały żywot amora :)
rowerek PB Spider Suspensions boss!
crossfader18
Kontakt:

Post autor: crossfader18 »

Ostatecznie możesz dotoczyć nową bieżnie, gdzie wewnętrzny kołnierz będzie nieco węższy od obecnej średnicy sterówki
qbaqm
Kontakt:

Post autor: qbaqm »

cult-bikes zawołało 750zł za półkę więc pozostaje chyba wytoczenie nowej bieżni.
kubuspunxdh
Kontakt:

Re:

qbaqm pisze:cult-bikes zawołało 750zł za półkę więc pozostaje chyba wytoczenie nowej bieżni.
no to co mówiłem :)
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Bardzo luźno wchodzi?
W marzocchi ze stalowymi sterówki to w zasadzie standard był - po 2-3 nabiciach bieżnia wchodziła zupełnie luźno. Ale wystarczyło trochę poxipolu i po problemie. :roll:
kubuspunxdh
Kontakt:

ja nie mam pytań... bieżnia na poxipolu masz kolego jeszcze pare "asów w rękawie" ?
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

No niektórzy nabijali na kawałek puszki :P

Przy niewielkim luzie Poxipol się po prostu sprawdza. Nie ma też problemu ze zbiciem bieżni. Przetestowane wielokrotnie w różnych amorach (nie tylko przeze mnie), zawsze z pozytywnym skutkiem.

No tak to już jest, że niektóre takie "patenty" działają, a inne nie... :roll:

Zresztą nie jest to element, który musi siedzieć nie wiadomo jak mocno, żeby wszystko działało tak, jak trzeba. Jak zapewne się orientujesz, w niektórych sterach dolna bieżnia jest po prostu rozcięta w jednym miejscu i nakładana palcami na sterówkę. I też wszystko działa.
ODPOWIEDZ