Nowe wydanie „Jazdy rowerem górskim” B.Lopesa

nikom
administrator
Kontakt:

Nowe wydanie „Jazdy rowerem górskim” B.Lopesa

Post autor: nikom »

szykuje sie nowa, ciekawa lekturka:
http://www.dh-zone.com/news/lopes-po-ra ... m%E2%80%9D

Mogę tylko zdradzic ze wkrotce odbedzie sie konkursik ;)
Przegladam fragment w PDFie i wyglada calkiem milutko. Chetnie bym tu wkleil, ale niestety zabronili ;)
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Coś się w treści zmieniło?
pawcisq
Kontakt:

Post autor: pawcisq »

Przeczytałem pierwszą wersję i także jestem ciekaw czy nowa jest tylko zmianą szaty graficznej i łamania na stronach czy jest jakimś rodzajem upgrade lub uzupełnieniem poprzedniej odsłony. Jeśli zagłębia się bardziej w szczegóły i jest rzetelniej opisana to prosiłbym o takie stwierdzenie od Nikoma ; ) Chyba warto będzie się starać o dostanie wtedy w łapki.
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

W nowym wydaniu większy nacisk jest położony na pozycję do jazdy, jest szczegółowo opisana, a to duży plus. Dużo się zmieniło w rozdziale o racingu, jest kilka dodatkowych wskazówek od różnych zawodników i opisane zostały wyścigi Super-D, 24-godzinne oraz dual. Jest też dodatkowy rozdział o unikaniu kontuzji, czyli trochę porad o zdrowiu, wychodzeniu z trudnych sytuacji i najczęściej popełnianych błędach. Dodatkowy rozdział o pompowaniu, jest to dość dogłębnie wytłumaczone. Brakuje testu "jak tam Twoje kung-fu" i opis startów z bramki skrócili tylko do typu random-start, więcej chyba nie wycięli. No i zupełnie nowa szata graficzna (wyglądająca z początku bardziej reklamowo niż podręcznikowo, ale to tylko wrażenie). Reszta raczej bez zmian, tak na szybko pisząc ;)
http://brooce.pinkbike.com
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

no i prosze, pierwszy review ;)
Podejzewam ze brooce dobrze wszystko wylapal. Ja mam wglad tylko do rozpoczecia, a cala ksiazka dojdzie do mnie na dniach. Tak czy inaczej dla mnie fajna pozycja, zwlaszcza ze czesc pierwsza gdzies mi sie zapodziala.. :lol:
komarek
Kontakt:

Post autor: komarek »

brooce pisze:Brakuje testu "jak tam Twoje kung-fu" i opis startów z bramki skrócili tylko do typu random-start, więcej chyba nie wycięli
Brooce, to jak nie czytałem pierwszej, to co w pierwszej jest też w drugiej poza tymi dwoma rzeczami i wiele nie stracę?
Michal9999
Kontakt:

Post autor: Michal9999 »

Właśnie też mnie to interesuje czy warto kupić obydwie części czy będzie to raczej tylko strata pieniędzy? ;)
Kross Level A8 + RS Tora 318SA
http://ujeb.se/wFhyoQgkNANT
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Jasne, kupujcie nowsze wydanie ;) Nie chcę na 100% zapewniać że żadnego ważnego słówka nie wycięli, ale przecież nie usunęliby potrzebnych informacji, a większość działów jest żywcem przepisana z poprzedniej wersji (np hamowanie, zakręty, skoki) z ewentualnymi dodatkowymi dopiskami.
Podejzewam ze brooce dobrze wszystko wylapal.
Ja też, ale drugie wydanie (w wersji angielskiej) mam już od dłuższego czasu i mogłem trochę pozapominać co było w pierwszym ;)
http://brooce.pinkbike.com
lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

Moja już w drodze, mam nadzieje że nie pożałuje tych 45zł ;)
TrzecieKolo
Kontakt:

Post autor: TrzecieKolo »

Zdecydowanie lepiej kupić drugie wydanie, to taki upgrade pierwszego :)

Skończyłem czytać, bardzo mi się podobała i polecam. Napisałem recenzję jak by kogoś interesowało :)

http://forfunbike.blogspot.com/2013/07/ ... iazki.html

Generalnie to podczas czytania cały czas chce się od razu wyskoczyć na rower i próbować wszystkiego w praktyce :)

P.S. Można wyrwać taniej niż za 45zł, link do wydawnictwa macie w mojej recenzji, sprzedają za 30 z hakiem.
For Fun - ja rowerowo, czyli blog rowerowy :)
Kalais Studios - ja zawodowo, czyli grafik z Warszawy :)
mixxx180
Kontakt:

Post autor: mixxx180 »

część 1 - 15zł
część 2- 35zł
i którą tu kupić? :D
DisC
Kontakt:

Post autor: DisC »

Kumpel miał 2 wydania stare i nowe. Kupował wraz z ramą. jedno za około 15zł a drugie za 40. i praktycznie to samo może pare obrazków innych.
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

No jednak w nowym wydaniu zostalo poruszonych kilka nowych kwestii
Miodożer.
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

i to bardzo waznych kwestii sebek
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
mixxx180
Kontakt:

Post autor: mixxx180 »

zamówiłem jednak 2
Ron2013
Kontakt:

Post autor: Ron2013 »

Fajnie napisana książka, każdy kto chociaż trochę jeździ wiele z niej się dowie, polecam 2 wersje!
MUSZEL
Kontakt:

Re:

Post autor: MUSZEL »

Ron2013 pisze:Fajnie napisana książka, każdy kto chociaż trochę jeździ wiele z niej się dowie, polecam 2 wersje!
chyba pierwszy raz się z Tobą zgodzę ;)
dostałem takową, 2 wydanie, na dzień chłopca od panny :mrgreen: powoli w wolnym czasie sobie czytam, fajna lekturka, choć na początku tłumaczą wszystko jakbym widział rower raz w życiu :mrgreen:
djwiocha
Kontakt:

Post autor: djwiocha »

Ja jakieś 2 miechy temu kupiłem wydanie pierwsze, jest trochę zacofane sprzętowo i może nazewnictwo niektórych rzeczy jest że tak powiem już nieaktualne i nie modne :D ale tak to bardzo spoko. Sama książka podeszła mi bardzo. Czytało się łatwo, przyjemnie, spoko ilustracje. Dla początkujących jak znalazł, dla średnio zaawansowanych też, ja zauważyłem dzięki tej książce ile rzeczy tak naprawdę na rowerze się robi odruchowo. Nie mogę nie napisać też że ta książka tak zryła mi baniak że potem przez tydzień miałem taką spinę na rowerze że nie umiałem przepompować przez fałdy :D Nogi jak kołki, zero ogaru itp. ale przeszło i teraz jest tak jak było wcześniej. Na szczęście :)

Dobrze opisane jest w książce na przykład to żeby olać to jaką linią jeżdżą inni. I to na prawdę działa i pomaga.
ROWER / BLOG / YOUTUBE / PINKBIKE
Ron2013
Kontakt:

Re: Re:

Post autor: Ron2013 »

MUSZEL pisze:
Ron2013 pisze:Fajnie napisana książka, każdy kto chociaż trochę jeździ wiele z niej się dowie, polecam 2 wersje!
chyba pierwszy raz się z Tobą zgodzę ;)
dostałem takową, 2 wydanie, na dzień chłopca od panny :mrgreen: powoli w wolnym czasie sobie czytam, fajna lekturka, choć na początku tłumaczą wszystko jakbym widział rower raz w życiu :mrgreen:

Jak to mówią Blondynki, najgorszy jest pierwszy raz a później już leci - czyli koty za płoty!
ODPOWIEDZ