Łożyska dartmoor quantic i Truvativ gxp

JakubRudy
Kontakt:

Łożyska dartmoor quantic i Truvativ gxp

Post autor: JakubRudy »

Drodzy Panowie.
Z racji tego że robię teraz ze swoim rowerem i łożyska w suporcie i pieście okazały się "zajechane" muszę je wymienić.
Tu pojawia się pytanko. Zna ktoś może oznaczenie lub dokładny wymiar łożysk w pieście dartmoor quantic i sporcie Truvativ GXP ?
Nie mogę tego nigdzie dorwać a nie bardzo chcę je wybijać z roweru do czasu aż nie mam nowych do wbicia.
Bardzo Proszę o jak najszybszą odpowiedź ponieważ do 17 mam czynny sklep z łożyskami i może zdążę jeszcze dzisiaj po nie obrócić.
Rower:
http://tiny.pl/q97gw - pinkbike
Sell:
http://tiny.pl/h4vx4 - allegro
operator.ciagnika
Kontakt:

Post autor: operator.ciagnika »

najlepiej było by je wybić i zawieźć do sklepu z łozyskami żeby dobrali o takich samych wymiarach :)
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

triuvativ zawsze stosował nietypowe łożyska ,nie sądzę więc aby w gxp było inaczej.
raczej nie uda ci się tego znaleźć ,ale życzę powodzenia
Ron2013
Kontakt:

Post autor: Ron2013 »

Co do GXP, to tam masz łożyska o wymiarach jak niżej;
24mm x 37mm x 7mm
22mm x 37mm x 8mm

Ja tam wpakowałem łożyska ENDURO (od nich też mam kołnierze uszczelniające w miejsce oryginalnych) - oryginały nie wytrzymały całego sezonu, było jeżdżone w deszczu i to je rozwaliło niestety. Co do piast, to nie pomogę za dużo, bo takich jak piszesz, to nigdy nie miałem ale polecę fajny artykuł na stronie www.woodride.pl - gdzie jest ranking szczelności piast DH i wiele użytecznych informacji z tego tekstu, warto zastosować, jak już wymieniasz łożyska.
ODPOWIEDZ