BikerJG pisze:Spaced pisze:xprot pisze:chcialem policzyc, jak lekka mialaby byc rama do docelowej masy, dzieki za trolling
nie chodzilo mi o skladanie zjazdowki na czesciach xc, a mozliwe lekkich i wytzrymalych.
Przekop rowery w dziale rowery. Mój, Artura, Frango, pare innych ma sensowne buildy, które sie nie sypia. Jaka masz docelową wage?
Bez urazy ale Twoj rower to ani ekstemalnie lekki ani egzotyczny nie jest
Maciej, zalezy od podejscia, jesli nie bylo by limitu $ mozna by i w 12-13kg celowac i rower nadal byl by mocny (pojecie wzgledne, porownywalnie mocny do konstrukcji 5kg ciezszych jak nie mocniejszy) Egzotykow i sposobow na poskladanie jest mnostwo. Ja skladalem ostatnio V10 Carbo i wyszlo 15kg+- bez ekstrawagancji na olejowym widelcu i normalnych oponach.
No kondziu i pewnie jak zwykle pekające częsci xc, które sie potem frajerom na allegro opchnie

Jako przykładu użyłęm mojego bo jest tam pare bardzo lekkich części, które ogarniaja dh. Na chwile obecną rower 16.3kg na ciezkim tylnym kole, ramie 4kg i saintach to jest nisko.
Jak się budżet nie liczy to półkomosterk do widelca - duzo duzo lepsze od mostka enve a i lżejsze.
Jaki wideł to juz od 2014 duzej róznicy nie robi bo xfusion i inne firmy zblizyły sie waga do boxxera wc.
Damper duzo bardziej wolałbym ccdb air
Napinacz znowu co kto za rozsadny wybór rozumie, dla mnie nie ma pozadnej ochrony zebatki to sobie taka część w dupe mozna wsadzić. Do jazdy napinacz powinien wytrzymać silny strzał boczny.
Korba RF Sixc to dobry pomysł.
Co do piast to wolałbym DT niz tune bo tune sie sypały kiedyś pięknie (modele dh). Szprychy superspoke bo mocniejsze wg. producenta od cx raya są.