W jaki sposób można bezpiecznie zdjąć lakier z ramy?
W jaki sposób można bezpiecznie zdjąć lakier z ramy?
Witam
Jak w temacie. Nigdy nie miałem do czynienia z takimi rzeczami, zależało by mi na profesjonalnej odbudowie ramy, czyli pozbycie sie wszystkiego co na niej jest a później oddać ją do profesjonalnego malowania. Jakimi sposobami się to robi aby rama się nie osłabiła itp? Ile może taka usługa kosztować? Znacie jakieś zakłady co się tym zajmują? Pozdr
Jak w temacie. Nigdy nie miałem do czynienia z takimi rzeczami, zależało by mi na profesjonalnej odbudowie ramy, czyli pozbycie sie wszystkiego co na niej jest a później oddać ją do profesjonalnego malowania. Jakimi sposobami się to robi aby rama się nie osłabiła itp? Ile może taka usługa kosztować? Znacie jakieś zakłady co się tym zajmują? Pozdr
zgadza sie, jest to chyba najtańsza metoda. Możesz też oddać rame do szkiełkowania. Proces wygląda tak samo jak piaskowanie, tylko używa sie do tego drobin szkła i dzięki temu nie narusza się struktury metalu. Dodatkowo ludzie zajmujący się takimi rzeczami często również malują proszkowo więc załatwiłbyś wszystko za jednym zamachem.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: