Marzocchi 66 rcv 2010 nie pracuja calym skokiem
-
- Kontakt:
Marzocchi 66 rcv 2010 nie pracuja calym skokiem
Czy da się cos zrobić by marzocchi 66 rcv z 2010 roku pracowaly calym skokiem ? Ponieważ pracują mi tylko do 160mm a te 2 cm zawsze zostaja. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje
Przyczyna: Za twarda sprężyna/za dużo oleju.
Rozwiązanie: Wymienić sprężynę/odlać trochę oleju.
Rozwiązanie: Wymienić sprężynę/odlać trochę oleju.
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
-
- Kontakt:
mialem kiedyś vf,fv2 - obecnie rcv. zamknąć skok moglem jedynie na jednej sprężynie.
z dwoma ,nawet bez powietrza nie idzie go docisnąć - a waże 81kg. spręzyny standardowe.
może przy jakimś solidnym lądowaniu na flat - bym go dobił,ale jak to się mówi, na parkingu jest to raczej niemożliwe
oczywiście zbyt duża ilość oleju,daje ten sam efekt, ale nawet bez oleju,w trakcie serwisu - nie mogłem całkowicie schować goleni.
z dwoma ,nawet bez powietrza nie idzie go docisnąć - a waże 81kg. spręzyny standardowe.
może przy jakimś solidnym lądowaniu na flat - bym go dobił,ale jak to się mówi, na parkingu jest to raczej niemożliwe
oczywiście zbyt duża ilość oleju,daje ten sam efekt, ale nawet bez oleju,w trakcie serwisu - nie mogłem całkowicie schować goleni.