Składam Zjazdówkę , mam kilka pytań ważnych

MaxxisDH
Kontakt:

Post autor: MaxxisDH »

Nic nie jest na pokaz na 100% przymierzam się do składania roweru , a na logikę poco mam zakładać 5 tematów a to o hamulcach ,a to o obręczach itd itd jak w jednym temacie po trochu pozadaje pytać co lepsze , który kolor albo co sprawdzone itp ,nie tak jak w przypadku innego pana na forum co założył 5 tematów i w każdym temacie co innego i poco zaśmiecać forum ,jak można dowiedzieć się o wszystko w 1 temacie.
A może to dobry pomysł tytuł tematu np nazwa użytkownika i temat ogólny , w czym dany użytkownik ma problem np nie mogę się dziś zalogować albo , co lepsze itd itd
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
karopl2
Kontakt:

Post autor: karopl2 »

Co do novateca to dobra piasta na 4 maszynach. Polecam.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

MaxxisDH tyle że zwróć uwagę, że przeszukujący forum zwracają uwagę bardziej na konkretne tematy, np. ktoś ma duże doświadczenia w amorach, to zaraz będzie się udzielał w wątkach o amorach, a np. pedały ma jedne i dobre i nie interesują go tego typu tematy. Czyli tematy ogólne też pomija często taka osoba - np. ja. Chyba że się nudzę, to przeszukuje wszystko co nowe, np. teraz.

A... i ostatnia rzecz... Panie... Jesteś dorosłą osobą. Nie bawmy się w dzieci. Istnieją takie rzeczy jak "," "?" "." itp. Twoje wypowiedzi są bardzo ale to barrrrdzo chaotyczne i mało zrozumiałe. Nie chce być chamski - poważnie źle się to czyta. Ludzie podchodzili by zupełnie inaczej do Twoich postów i pytań, gdybyś pisał składniej i jaśniej.

Co do piasty, z firmą się nie spotkałem jeszcze, ale słyszy się pozytywy, stosunkowo tania (konkurencyjnie jak Novatec). Jak chcesz wydać mniej kasy, to bierz. Z droższych przejrzyj Hope'a i Darta. Nie będe wspominał o CK itp, bo to już w ogóle 10x $ co pokazana piasta.

Pozdro! ;)
MaxxisDH
Kontakt:

Ok postaram się pisać składniej i jaśniej .
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Post z innego tematu z godziny 14:31
A jak jest na przykład kupując z londynu to co dochodzi coś do tego bo zastanawiałem się nad foxem , ale boje sie wysyłać kase w ciemno niby przez Paypal , a pytanie bo gość wystawił foxa na ebay, czy to jest jeszcze bardzie bezpieczne niz Paypal , a pro po ile może być od kwoty prowizji za usługę jeżeli rzecz kosztuje 5200zł
Czy na pewno postarałeś się pisać składnie i jasno?
Moherek993
Kontakt:

Post autor: Moherek993 »

Jeśli pracujesz i nie naciągasz rodziców na sprzęt to naprawdę szacun. Ale póki co widzę, że raczej jest dokładnie odwrotnie :), że masz -naście lat, bogatych rodziców i brak pomysłów, na co by tu jeszcze wydawać :)
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Właściwie to niech sobie naciąga rodziców niech kupuje najlepszy sprzęt jaki istnieje, zazdrościcie czy co? Byle by nie zakładał tysiąca tematów, nie pytał jaki kolor wybrać i nie chwalił się wszędzie na lewo i prawo do pierwszych zawodów to jest nieszkodliwy.
MaxxisDH
Kontakt:

Oj dobra dobra ,pracuje ,to sobie kupuje prawda, ja szanuje rower , a wole teraz złożyć coś extra niż potem z miesiąca zmieniać i zmieniać , po co mi to.
A poza tym nikogo nie naciągam sam realizuje sobie marzenia co niewolno hehe.
Jeżdżę z umiarem szybko i inteligentnie nie naprzykład jak na tym filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=CsLb73-T_So
i 888 poszło się je.....ć , pewnie na to niema gwarancji i w plecy ponad 3000zł
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Ludzie się czepiają bo zachowujesz się jak dziecko które jest na granicy zsikania się z radości na myśl o prezencie i musi o tym koniecznie opowiedzieć wszystkim dzieciom na podwórku niezależnie od tego czy są tym zainteresowane czy nie.

Jeśli już jeździsz "inteligentnie" to przenieś ten sposób na pisanie postów na forum, lepiej pisać inteligentnie niż inteligentnie jeździć na rowerze :P
MaxxisDH
Kontakt:

Hamulce Saint BL-M820

Witam śmiejcie śmiejcie się jak nie summum to fox 40 a teraz kolejny temat ,i pewnie nieskładny ale postaram się opisać to jasno i wyraźnie .
Mam okazje kupić komplet hamulcy saint za 1235zł nówki z gwarancją PL.
Bardzo proszę o opinie na ich temat , widziałem je na żywo ale według mnie jakoś licho prezetuję się klamka czyli wizerunkowo wygląda na tandetnie wykonaną , np względem formuli saint chodził słabo czyli bardzo ale to bardzo miękko czy po prostu to wina zapowietrzenia itp ,bo mam formule RX i tam np klamka jest idealnie twada jak powinno być.
Po prostu czy ktoś miał z hamulcami saint problem jakiś ?.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Przeniosłem tego posta tutaj. Skoro wiesz że są te tematy z sumumem i foxem to pytaj tutaj bo to ogólny temat.

Btw zanim ktoś zacznie się produkować - czy cokolwiek z tego co radzono na forum było brane pod uwage przy zakupie części? Jakie częsci już kupiłeś?

A co do saintów to bardzo fajna cena jak za zestaw, napisz jeszcze ile ważysz, bo może nie będzie Ci trzeba takich kotwic i lepiej będzie kupić tańsze slxy (wcale nie gorsze) a zaoszczędzone pieniądze wydać na resztę gratów.
MaxxisDH
Kontakt:

Krótko i na temat waga 60kg. dzieki za przeniesienie....
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Ja ważę 63 i Shimano XT na organicznych klockach są dość mocne. Sainty będą, o ile to możliwe, zbyt mocne. Możesz spokojnie oszczędzić i kupić SLX/XT.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

To przy Twojej wadze nie pchałbym niepotrzebnie kasy w sainty. Chyba że chcesz hamulce z możliwie najwyższej półki. Ale i tak bardziej skłaniałbym się do slxa, do tego metaliczne klocki, dobre tarcze (ja przy wadze około 95kg na tarczach avida g2 gotowałem sainty m810, na tarczach xt ice tech nie ma opcji) i masz bardzo fajny zestaw.

Co do twardości klamki to shimano są po prostu miękkie, choć widziałem sainty m810 z klamką twardą jak w jakimś avidzie. Z Twoją formula cos nie tak ze chcesz zmieniac? Bo jesli masz dobra partie ktora nie ma awarii i trzyma mocna sile hamowania to moze zostaw je sobie?
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Na portalu www.woodride.pl jest w dziale technicznym MTB - dość fajny ranking szczelności piast DH, powinno pomóc, bo jest w nim kilka fajnych treści ala tricki
Kontakt:

888 Rc3 evo V2 2013 cena

Witajcie jako że udało mi się sprzedać foxa 40 , i chce spróbować innej 2półki to mam okazje kupić 888 rc3 evo v2 za 2800 z przesyłką i sprawdzaniem zawartości , to czy warto kupić to za taką cenę bez gwarancji ale 100% nowy. a jak warto kupić to za ile bez gwarancji bo może to cena za wysoka jak na 2800zł , zastanawiałem się jeszcze nad 1półka np totem , 66 tylko że to inna bajka między 2pólką prawda.... poradzicie coś. to link do 888 które było na allegro:
http://allegro.pl/marzocchi-888-rc3-evo ... 23521.html

Proszę się nie sugerować ceną , a pro po prawda to że oprócz wady z tą anodą to wyszły 2 generacje tych 888 rc3 2013 jedna wadliwa z jasnozłotymi lagami i 2 generacja z ciemnymi lagami.
MaxxisDH
Kontakt:

Dobra co myślicie o tych piastach:
przód:http://allegro.pl/nowa-novatec-dh41sb-2 ... 03705.html
tył:http://allegro.pl/novatec-dh12sb-12x150 ... 28237.html

Albo coś innego czerwonego w podobnych cenach.
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

W podobnych cenach ciężko, ale zdecydowanie ja bym nie chciał tylnej piasty 450g..
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

przecież podobno sam już widziałeś 3 sztuki z powycieraną anodą?
nie zawracaj już dupy swoimi rozterkami. miałeś już nic więcej nie pisać o amortyzatorach.
kup cokolwiek-a potem sam napisz jak to jest z anodą w 888
ODPOWIEDZ