Alternatywa dla GoPro HD
-
- Kontakt:
http://www.bhphotovideo.com/c/product/1 ... h_lcd.html
nie wiem czy bylo ,pilot do kamery sony , rozmawialem z kolesiami z sony na joy ride i mowili ze ma wyjsc nowy model wlasnie z pilotem ale ponoc moze nie byc on dostepny w pl ,ma tez byc mocowanie na klate , wiec moze byc ciekawie
up
http://www.bhphotovideo.com/c/search?Nt ... yes&sts=ta
nowy model Sony HDR-AS10
nie wiem czy bylo ,pilot do kamery sony , rozmawialem z kolesiami z sony na joy ride i mowili ze ma wyjsc nowy model wlasnie z pilotem ale ponoc moze nie byc on dostepny w pl ,ma tez byc mocowanie na klate , wiec moze byc ciekawie
up
http://www.bhphotovideo.com/c/search?Nt ... yes&sts=ta
nowy model Sony HDR-AS10
-
- Kontakt:
UWAGA! Contour wraca go gry!
Tego, oczywiście, można było się spodziewać. Firma została kupiona przez Clarke Capital Partners.
http://singletrackworld.com/2013/11/con ... the-brink/
Tego, oczywiście, można było się spodziewać. Firma została kupiona przez Clarke Capital Partners.
http://singletrackworld.com/2013/11/con ... the-brink/
pozdro
frango
frango
Jeżeli miałbym wymienić jakiś sprzęt do nagrań jakości zbliżonej do GoPro, ale jednak trochę tańszy, to wspomniałbym AEE MagiCam (a chyba nikt jeszcze tego nie zrobił) – może też nie z tych najtańszych, ale biorąc pod uwagę, że jest tam w zestawie „na dzień dobry” właściwie wszystko, czego potrzeba, a jakość nagrania porównałbym do GoPro 3 Silver, to myślę, że się opłaca. Adapter do mocowania na statywie też jest w zestawie – podobnie jak wyświetlacz TFT LCD (a wg tego, co pisał nopainnogame w GoPro za to mocowanie na statywie trzeba dopłacić). Ma te różne „bajery“ – slow-motion, time-laps itp. Ktoś jeszcze miał z nią może do czynienia?
Re:
No raczej. Nie spotkałem się chyba jeszcze z tym, żeby w podstawowym zestawie była dodatkowa bateria zewnętrzna, pilot, ekran LCD, sporo mocowań, wodoszczelna (do 100 m podobno) obudowa i jeszcze sporo innych dodatków. Tzn. oczywiście nie mówię, że nigdzie nie można tych akcesoriów spotkać, ale chyba nie tak wszystko narazfrango pisze:Muszę przyznać, że AEE MagiCam robi wrażenie rozbudowaną ofertą. Jest kilka fajnych akcesoriów.

-
- Kontakt:
Przejrzałem parę filmików z tego AEE MagiCam, nie słyszałem nigdy o tej kamerce.
Niestety ma ten sam problem co większość kamer nie będących gopro. Jak jest dużo krzaków, drzew itp, to wyglądają jak jedna plama pikseli, nie mają żadnych konkretnych kształtów. GoPro też nie jest w tej kwestii mistrzem, ale radzi sobie całkiem dobrze w tej materii, i zdecydowanie najlepiej wśród kamer sportowych.
Druga sprawa to AEE MagiCam ma na maxa nie naturalne kolory, widać że soft coś tam miesza, nasycenie itp. wszystko jakieś takie nienaturalnie kolorowe (najbardziej to widać na filmikach gdzie pół ekranu to jednak, a pół druga).
Zestaw akcesoriów rzeczywiście powala. Szkoda, że cenowo jednak jej bliżej do GoPro niż do GoClever.
Niestety ma ten sam problem co większość kamer nie będących gopro. Jak jest dużo krzaków, drzew itp, to wyglądają jak jedna plama pikseli, nie mają żadnych konkretnych kształtów. GoPro też nie jest w tej kwestii mistrzem, ale radzi sobie całkiem dobrze w tej materii, i zdecydowanie najlepiej wśród kamer sportowych.
Druga sprawa to AEE MagiCam ma na maxa nie naturalne kolory, widać że soft coś tam miesza, nasycenie itp. wszystko jakieś takie nienaturalnie kolorowe (najbardziej to widać na filmikach gdzie pół ekranu to jednak, a pół druga).
Zestaw akcesoriów rzeczywiście powala. Szkoda, że cenowo jednak jej bliżej do GoPro niż do GoClever.
Re:
Jeżeli chodzi o kolorystykę to myślę, że jest to raczej kwestia gustu. Dla Ciebie intensywne kolory to wada, dla kogoś innego może to być jeden z głównych walorówTrzecieKolo pisze:Przejrzałem parę filmików z tego AEE MagiCam, nie słyszałem nigdy o tej kamerce.

Możesz podrzucić linki do tych filmików, które Ty widziałeś?
-
- Kontakt:
Oglądałem ten właśnie który zlinkowałeś, i ten - http://www.youtube.com/watch?v=qbD8HgH1zKo.
Właśnie robiłem stopklatki np. na mur+żywopłot, jak frango mówi, doskonale to tam widać.
Co do kolorów, jasne, może się to podobać. Ja akurat jestem grafikiem, i wolę dostać naturalny obraz, bo więcej mogę z niego wyciągnąć w post-produkcji.
Właśnie robiłem stopklatki np. na mur+żywopłot, jak frango mówi, doskonale to tam widać.
Co do kolorów, jasne, może się to podobać. Ja akurat jestem grafikiem, i wolę dostać naturalny obraz, bo więcej mogę z niego wyciągnąć w post-produkcji.

Siemanko 16stego stycznia stałem się szczęśliwym posiadaczem kamerki AEE MagiCam SD21:)Kamerka jest naprawdę porządna:)Jakość wykonania jak i nagrywanych filmów jest na wysokim poziomie. I naprawdę nie żałuję, że wybrałem AEE zamiast GoPro.
Mam jedno pytanie czy orientuje się ktoś czy standard mocowania szybko złączki jak i zawiasu w AEE jest taki sam jak w GoPro, bo na pierwszy rzut oka są praktycznie takie same. Niestety nie mam możliwości sprawdzić tego namacalnie.
Pozdrawiam
Mam jedno pytanie czy orientuje się ktoś czy standard mocowania szybko złączki jak i zawiasu w AEE jest taki sam jak w GoPro, bo na pierwszy rzut oka są praktycznie takie same. Niestety nie mam możliwości sprawdzić tego namacalnie.
Pozdrawiam
Re:
Tak, fast plug-in jest taki sam jak w GoPro. Jeżeli chodzi o zawias – jaki zawias masz na myśli?Wlodzmin pisze:Siemanko 16stego stycznia stałem się szczęśliwym posiadaczem kamerki AEE MagiCam SD21:)Kamerka jest naprawdę porządna:)Jakość wykonania jak i nagrywanych filmów jest na wysokim poziomie. I naprawdę nie żałuję, że wybrałem AEE zamiast GoPro.
Pozdrawiam
No i muszę się nie zgodzić z twoją informacją, bo udało mi się namacalnie sprawdzić i mocowania szybko złączki mimo, że podobne to jednak inne. Mocowanie w GoPro jest ciut większe kształt ten sam ale jakby o 1mm powiększone. Pisząc zawias chodzi mi o ten element skręcany na śrubę i tu znowu praktycznie takie same ale ten środkowy element który wchodzi miedzi dwa plastiki w obudowie wodoszczelnej jest o około 0,1mm większy w GoPro wystarczy delikatnie papierkiem zjechać i by pasowało. A więc jest jakiś sposób na zaadoptowanie akcesoriów od GoPro do AEE.
Co do nagrywania to jeszcze nic długiego nie nagrywałem na mrozie, ale z tego co zauważyłem to kamerka trochę się nagrzewa podczas pracy i będąc w obudowie wodoszczelnej będzie utrzymywać akumulator w plusowej temperaturze. W instrukcji jako temperatura pracy podają od -10 do +50 stC i jeśli mieścimy się w tej temperaturze to kamerka powinna utrzymywać parametry nagrywania czyli czas nagrywania na podstawowym akumulatorze to około 2 godziny z dodatkowym 4 godziny. Oczywiście te czasy nagrywania podane bez podłączonego wyświetlacza.
Co do szelek to oczywiście są ale cena powala bo 165pln ale za niewielkie pieniądze da się samemu zrobić szelki za pomocą jednego dołączonego do zestawu mocowania które ma miejsce na paski. Ja takie szelki własnie se zrobiłem i wydałem na nie 4pln na jedno zapięcie bo paski znalazłem w domu:)Tu http://www.aee-magicam.pl/ masz polską stronę dystrybutora gdzie wszystko jest dokładnie opisane, jest również sklep gdzie dostępne są różne akcesoria:)Jak by ktoś miał jakieś wątpliwości i pytania to śmiało może dzwonić pod telefon podany na stronie, telefony odbiera bardzo miła Pani i chętnie odpowiada na pytania.
Polecam tę kamerkę, drugi raz nawet bym się nie zastanawiał wybierając między GoPro a Aee a możliwości GoPro widziałem.
Pozdrawiam serdecznie
Co do szelek to oczywiście są ale cena powala bo 165pln ale za niewielkie pieniądze da się samemu zrobić szelki za pomocą jednego dołączonego do zestawu mocowania które ma miejsce na paski. Ja takie szelki własnie se zrobiłem i wydałem na nie 4pln na jedno zapięcie bo paski znalazłem w domu:)Tu http://www.aee-magicam.pl/ masz polską stronę dystrybutora gdzie wszystko jest dokładnie opisane, jest również sklep gdzie dostępne są różne akcesoria:)Jak by ktoś miał jakieś wątpliwości i pytania to śmiało może dzwonić pod telefon podany na stronie, telefony odbiera bardzo miła Pani i chętnie odpowiada na pytania.
Polecam tę kamerkę, drugi raz nawet bym się nie zastanawiał wybierając między GoPro a Aee a możliwości GoPro widziałem.
Pozdrawiam serdecznie
Dzięki Wlodzmin!
A czy ktoś miał do czynienia z kamerkami Nilox?
www.niloxsport.pl
Znalazłem reklamę tego sprzętu w narciarskiej gazetce freeride'owej
A czy ktoś miał do czynienia z kamerkami Nilox?
www.niloxsport.pl
Znalazłem reklamę tego sprzętu w narciarskiej gazetce freeride'owej