[Amortyzator]Pomoc w kupnie
[Amortyzator]Pomoc w kupnie
Siemka, chciałbym kupić nowy amortyzator. Będzie on jeździć w głównie w lekkim FR. Co moglibyście polecić do 400zł ?
Pasowały by żeby miał oś 9mm i sterówkę 1.1/8
Pozdrawiam !
Pasowały by żeby miał oś 9mm i sterówkę 1.1/8
Pozdrawiam !
Drop off pracuje jak pralka.
Jest miękki i ma duży sag dlatego trzeba go czasem dopompować.
Ale jest bardzo wytrzymały a serwis nie sprawia problemów chociaż to zależny od twoich umiejętności.
Komplet uszczelek to do 120 zł a olej na kilka serwisów to ok 50 zł.
Z tym że jak przeserwisujesz amor to możesz na nim nawet 2 lata jeździć i nic z nim nie robić.
Jest miękki i ma duży sag dlatego trzeba go czasem dopompować.
Ale jest bardzo wytrzymały a serwis nie sprawia problemów chociaż to zależny od twoich umiejętności.
Komplet uszczelek to do 120 zł a olej na kilka serwisów to ok 50 zł.
Z tym że jak przeserwisujesz amor to możesz na nim nawet 2 lata jeździć i nic z nim nie robić.
Jeżeli amor jest sprawny to nie musisz nic pompować. W swoim grzebałem tylko podczas serwisu. Raz ustawiałem tłumienie i raz pompowałem. Uszczelki masz zamienniki za 15zł ari. Miękkość i ilość sagu zależy od ciśnienia powietrza. Jeśli go dobrze ustawisz to jest godny polecenia. Zwróć uwagę czy nie ma pęknięć na koronie.
.
W jakieś zepsute amory bym się nie bawił.
PIKE też odradzam bo ten amor to nawet do XC jest zbyt delikatny.
U mnie w mieście każdemu kto go miał popsuły się regulacje i wytarły lagi a później to już całek się porozwalały.
Za to miałem drop offa i muszę powiedzieć że za taką kasę niema nic lepszego.
Jest niezawodny a na dodatek bardzo wytrzymały i pracuje dość dobrze.
Kilku moich znajomych też od nich zaczynało i żaden z nich nigdy nie miał problemów z tym amorem.
A co do tego pompowania to tak na prawdę co kilka dni dobrze jest go dopompować bo powietrze i tak nieznacznie schodzi przez uszczelki, ale nei jest to jakiś problem.
PIKE też odradzam bo ten amor to nawet do XC jest zbyt delikatny.
U mnie w mieście każdemu kto go miał popsuły się regulacje i wytarły lagi a później to już całek się porozwalały.
Za to miałem drop offa i muszę powiedzieć że za taką kasę niema nic lepszego.
Jest niezawodny a na dodatek bardzo wytrzymały i pracuje dość dobrze.
Kilku moich znajomych też od nich zaczynało i żaden z nich nigdy nie miał problemów z tym amorem.
A co do tego pompowania to tak na prawdę co kilka dni dobrze jest go dopompować bo powietrze i tak nieznacznie schodzi przez uszczelki, ale nei jest to jakiś problem.
Hmmm.....
Pół miasta miało Pike, drugie pól miało Drop offy.
Wszystkie Pike sie przetarły, a stare marzo się trzymało.
Jakieś wnioski?
Popytaj kolegów czy widzieli kiedyś jak Pike wygląda w środku.
Założę się że żaden z tych którzy je poprzecierali w życiu nawet nie rozebrali tego amora.
A najlepiej zapytaj jaki olej do niego lali.
Pół miasta miało Pike, drugie pól miało Drop offy.
Wszystkie Pike sie przetarły, a stare marzo się trzymało.
Jakieś wnioski?
Popytaj kolegów czy widzieli kiedyś jak Pike wygląda w środku.
Założę się że żaden z tych którzy je poprzecierali w życiu nawet nie rozebrali tego amora.
A najlepiej zapytaj jaki olej do niego lali.