Kupiłem MS Plus 6 i zapłaciłem sporo poniżej 1000zł, kupione nieco po znajomości dlatego taka cena (pełnowartościowe opony z połowy 2013 roku).
Na dzień dobry mogę powiedzieć że na tych obręczach które nie były krzywe wyważyły się po 5g na jednej stronie i bez odważnika (maszyna była po haulu wymianowym kalibrowana więc nie było błędu)... Widać że to opona godna i wcale nie taka "antypremium".
Samochód się wyciszył mocno względem letnich Uniroyali (Rainsport). Jechałem już po takiej siwej szadzi/przymarzniętej rosie i prowadziło się bardzo pewnie, śniegu ani nawet mokrego jeszcze nie ma w moim rejonie, 10 stopni i słońce w środku zimy za dnia...
Opona ma miękką ściankę - na dziurawe zimowe drogi i muldy studzienkowe jak znalazł czuć jednak że auto nieco się kładzie - sporo można uzyskać zmieniając ciśnienie ale to już w zależności od samochodu (ja w tej chwili jestem na etapie dobierania odpowiedniego w granicach danych przez producenta). Mnie ta miękkość na zimę cieszy bo już w lecie po zębach czasami dawało.
No i tyle, będzie śnieg, błoto pośniegowe, mrozy, breja, ulewy, marznący deszcz to powiem coś więcej.