Merida matts tfs 300 d zmiana osprzętu
Merida matts tfs 300 d zmiana osprzętu
Witam ostatnim czasem zakupiłem rower merida matts tfs 300 d rozmiar ramy 22" . Chciałbym zmienić w nim amortyzator o skoku 160-180 mm co myślicie o marzocchi 66 rvc , może doradzicie jakiś inny ? kierownica poleci renthala fatbar jaki mostek pod to doradzicie oraz jakie mam stery może łożyka itp wymienić najlepiej jaki zestaw do tego roweru zastosować ? z góry dzieki za odp. 

-
- moderator
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
A gdzie i jak chcesz jeździć na tym rowerze? Bo do XC nie potrzebujesz takiego ciężkiego amortyzatora z dużym skokiem i takiej szerokiej kierownicy
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- moderator
- Kontakt:
To szukaj Rock Shox Tora / Reba / Marzocchi Z1 lub no ew coś w stylu pike.
najlepiej z powietrzem, max 120mm~ skoku na oś 9mm bo pewnie takie masz koło
Nie możesz wsadzić takiego amortyzatora do twojej ramy, kąty zrobią się tragiczne, rama rozpadnie się na 2 części jak odpadnie główka a szkoda zdrowia i wybitych zębów. Kierownica kwestia indywidualna, nie wiem jaki wznios, gięcie do tyłu, szerokość Ci pasuje. Pamiętaj że w rowerze XC masz inną pozycję w czasie jazdy więc nie szukaj kierownicy do DH.
najlepiej z powietrzem, max 120mm~ skoku na oś 9mm bo pewnie takie masz koło
Nie możesz wsadzić takiego amortyzatora do twojej ramy, kąty zrobią się tragiczne, rama rozpadnie się na 2 części jak odpadnie główka a szkoda zdrowia i wybitych zębów. Kierownica kwestia indywidualna, nie wiem jaki wznios, gięcie do tyłu, szerokość Ci pasuje. Pamiętaj że w rowerze XC masz inną pozycję w czasie jazdy więc nie szukaj kierownicy do DH.
Trek Session Park