Przeciez entourage jest bardziej progresywny od mojego legenda i jakos mi nie dobijał łatwo. Nie wiem po jaka cholere na 25% jezdzisz skoro ja mam 33% w legendzie w DB air i nie zblizam sie nawet do dobijania.nopainnogame pisze:Ze sztywnością nie ma żadnych problemów, bo sam tył jest mega krótki. Trzymanie do nawierzchni mocno też zależy od tego co masz tam włożone. Niższy model według mnie działa poprawnie i nic poza tym (tam masz tylko tłumienie powrotu). Rower dopiero odżył po zmianie na powietrze. Choć na powietrzu to nie jest rama dla wielbicieli sagu rzędu 30-40%, bo przy liniowej pracy w mig będzie dobijać (u mnie CCDB Air trochę to poprawił, ale sag 25% daje minimalny bezpieczny zakres). Warto zatem zwrócić uwagę co się wkłada do ramki
Tak ale legend jest bardziej liniowy i na liniowym damperze dobija ludziom. Ja mam wrazenie, ze to wynika z tego ze w bydzi Ci sie sprawdza ale w górach to 30-33%. Tylko dziwne, ze tak blisko dobicia jestes? Która puche masz?nopainnogame pisze:Norbert coś Ci się pomyliłoToć z wykresów sam mówiłeś, że jest liniowy :P Wiesz jak mi zostają 2mm skoku na tłoczku to chyba nie jest dużo :P Zwróć uwagę, że nawet w base tune Operator ma mniejszy sag niż Ty
Choć teraz nie kumam o co chodzi z tulejkami (niekiedy są wpisane 3L,1S - tylko w obu moich była jedna duża tulejka... Przez pół roku coś zmienili?)
Nie ma co się dochodzić, czy tam jest 25-28% - nie jestem zbokiem, aby mierzyć sag do mm, ale sprawdzałem Entourage na większym sagu i dla mnie to już zdrowa przeginka
MUSZEL w CC objętość komory zmienia się tulejkami. Sam mam teraz największą założoną i jest dużo lepiej niż na starcie.
TAK. Evil był bardzo trudny do zaprojektowania gdyż trzeba było z tej prostej konstrukcji wyeliminować wady. I jak wyszło? Dużo trudniej złapać sztywność na odcinku niż na trójkącie prawda? Oglądnij sobie jak wygląda podsiodłówka na wysokości wahacza a zobaczysz ile sztywności ta rama nie ma! Jeśli kogoś nie boli kasa jaką na nią wydał to przyzna się do tego że mu to przeszkadza.Spaced pisze: 2. Liczy się umieszcznie punktu obrotu i przełożenie. Skoro nazywasz antidote super dopracowanym to jego zawieszenie jest proste jak budowa cepa z punktu widzenia kinematyki. Jak na rower z ruchomym punktem obrotu to nie jest mu daleko od big hita pod względem skomplikowania krzywych. Evil to 1 zawias i zaprojektowanie jego zawieszenia było dużo trudniejsze niz zaprojektowanie czegos takiego jak antidote. Dobrze im życze ale w swoim podnieceniu nimi przesadzasz.
Oczywiście że nie mają jak i nie powinni oceniać ramy skoro na niej nie jeździli. Wszystko w swoim czasie. Wirtualne podniecenie jest ale jest i wielkie podniecenie każdego właściciela i osób które miały przyjemność.Spaced pisze: 5. Bo nie wysłali chłopakom z pinkbike roweru do testu. Jak maja ocenić rower, na którym nie jeździli. Ale tak bardzo jak kibicuje chłopakom z antidote to ich fan klub chyba na tym sie opiera. Wirtualne podniecenie.
Ale ja wiem dokładnie o co chodzi w Entourage i bardzo mi się to podobanopainnogame pisze:Czlenson W tej całej zabawie w systemy i technologię najważniejsze jest dobre geo, a takie Entourage na moje właśnie ma. Radykalnie krótki tył (415mm - nie wiem, czy na rynku jest jakiś inny full, który ma krótszy przy tym zastosowaniu i skoku), mega długi Stack, bardzo nisko suport (nie wiem ostatecznie jaki jest, bo Kona podawała 343, 337 i BBH 0 mm , a realnie jak mierzyłem to jest ok.330mm), nie przesadzony w żadną stronę kąt główki.
Rower ma dawać czysty fun!
PS: po drugie za dużo razy widziałem sprawdzanie zawiechy na płaskim - Antidote tak "testowane" też widziałem :P Na ogół to polega na tym ->
sag 40% = " jak to kur.. zajebiście chodzi" ... Jak było info o testach Evila to nie wpadł wtedy nikt, aby realnie pojeździć :P Akurat miałem to szczęście testować go dzień wcześniej. Dlatego jestem pewien, że 80% opinii o zawieszeniu można sobie w dupkę włożyć, bo nie wiem, czy 2 razy w życiu widziałem, aby ktoś jeżdżąc na czyimś rowerze miał możliwość ustawić je pod swoją wagę i stylTo coś jak z małymi fullami - ponad 99% osób w kraju nigdy takiego nie miało, a każdy Ci napisze, że to nie pracuje i tylko wybiera pierdolnięcia :P
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości