Jaki damper do BH 2008?
Jaki damper do BH 2008?
Jestem tu nowy z Downhillem tez dopiero zaczynam xD moje pytanie brzmi jaki kupic damper (dobry) do ramy Spec bh 2008 ????
mam do wydania max 800 zl z gory dzieki.

Re:
Roco nie wejdzie do BH z tego rocznikaPuncu pisze:Do Big Hita polecam [...] Marzocchi Roco

Na pewno pasują starsze DHX-y (ale odradzam, bo to niedotłumiona zabawka, a nie damper). RC4 byłby ok, ale nie wiem czy jest kompatybilny i raczej pochłonie cały budżet.
Zostaje jeszcze Manitou - tu oczywiście polecam Revoxa bo to świetny damper i bez problemu zmieści się w budżecie (z kompletem nowych tulejek, sprężyną i jeszcze sporo kasy zostanie).
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
RS Vivid 5.1/R2C ze swoją liniową pracą i podwójną regulacją tłumienia w tej ramie pracuje świetnie. Zaworowanie C, ewentualnie B dla chudzielca.
Jest tylko jeden problem - w długości 222mm nie w każdym egzemplarzu tej ramy mieści się bez problemu. Problem można pokonać papierem ściernym zbierając milimetr z linku - zaokrąglając go wewnątrz. Jest z czego zbierać. Można wrzucić jeden sworzeń montażowy z offsetem i też po problemie.
Długość 216mm nie sprawia żadnych problemów. Kosztem mało istotnej redukcji skoku zyskujemy dodatkowo około -1,2 stopnia na główce (mierzone smartfonem) i -1,5 cm na wysokości suportu.
DHracer Jakiego dampera byś nie brał, to polecam szukać jednak 216mm niż 222mm jak było w serii w tym roczniku.
Jest tylko jeden problem - w długości 222mm nie w każdym egzemplarzu tej ramy mieści się bez problemu. Problem można pokonać papierem ściernym zbierając milimetr z linku - zaokrąglając go wewnątrz. Jest z czego zbierać. Można wrzucić jeden sworzeń montażowy z offsetem i też po problemie.
Długość 216mm nie sprawia żadnych problemów. Kosztem mało istotnej redukcji skoku zyskujemy dodatkowo około -1,2 stopnia na główce (mierzone smartfonem) i -1,5 cm na wysokości suportu.
DHracer Jakiego dampera byś nie brał, to polecam szukać jednak 216mm niż 222mm jak było w serii w tym roczniku.
bh kolegi z forum na damperze 216mm http://www.pinkbike.com/photo/4971962/
od siebie polecę 5th elementa, bo to dobry damper choć stary
jak komuś nie będzie pasować bardzo dobra praca z platformą to zawsze można wsadzić shimy i zrobić z niego dhxa.
od siebie polecę 5th elementa, bo to dobry damper choć stary