Schwalbe Nobby Nic

operator.ciagnika
Kontakt:

Schwalbe Nobby Nic

Post autor: operator.ciagnika »

Siema!
mam pytanie odnośnie wyżej wymienionych opon, co o nich sądzicie, jak jest z trzymaniem, trwałością, oporem toczenia, planuje takie na przód i tył w rozmiarze 26x2.25 i jestem ciekaw czy to dobry pomysł :D
z góry dzięki za pomoc!
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

bierz smiało, to naprawde dobre opony, jesli tylko mozesz to polecam drozsza wersje z lepsza mieszanka gumy. jak dla mnie opony sa calkiem uniwersalne, pomijajac glebokie blota itp. opory raczej niewielkie, jak na opone do jazdy w terenie. Jedyne co zauwazylem (moze ktos mnie poprawi) ale wydaje mi sie ze te opony sa dosyc cienkie i czesto lapia kapcie.. w tamtym sezonie plakalem co najmniej z 10 razy.. ale narazie nie wymieniam. Sa tez calkiem trwale, nie oszczedzalem ich od kwietnia/maja a bierznik wciaz nadaje sie do jazdy!
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

a czy szwalbe poprawił już swoje opony i drut z nich nie wyłazi? miałem muddy marry w najwyższej wersji, zjechałem dwa razy w wiśle po stoku i poszła do śmiecia.
janinatheone
Kontakt:

Post autor: janinatheone »

świetna opona ale dopóki nie pojedziesz z nią w góry z kamieniami/korzeniami - na ciśnieniu nabitym na maxa kapeć gwarantowany po 100 metrach. Nawet przy dętce grubszej. Największa zaleta to że się toczą super, więc to dobra oponka na miasto albo single tracki gładziutkie.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Świetne trzymanie (poza błotem) i super się toczy, zużywa się przyjemnie wolno, do tego lekka.

Nie wiem jak z przebijaniem, ale jako wysokociśnieniowiec nie narzekałem na to nigdy. Teraz zmieniłem na X-King i jest dużo słabiej, ale taniej.
ODPOWIEDZ