Jaki suport na ISIS ?

Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

Kupie 2 lozyska k25x31x14, dotocze tulejki i zobacze jak to sie bedzie trzymac :)
Pure Freeride
artibike12
Kontakt:

Post autor: artibike12 »

A powiedzcie jedną rzecz, czy Ja mogę zbić pozostałości łożysk z ośki mojego starego suportu VP MB-602 i wykożystać ją do suportu zewnętrznego np: http://allegro.pl/suport-shimano-saint- ... 54264.html lub innego ?
artibike12
Kontakt:

Re:

Driver pisze:Kupie 2 lozyska k25x31x14, dotocze tulejki i zobacze jak to sie bedzie trzymac :)
Ciekawy patent, ale jak z tymi tulejami bo do końca nie rozumiem. Chcesz je dotoczyć i nabić na oś czy na łożysko, do wewnątrz łożyska czy na zewnątrz wsadzić ?
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

Nabic na os. Brakuje tylko oparcia dla lozysk na osi, potem nad tym pomysle
Pure Freeride
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Nie wziąłeś jednej rzeczy pod uwagę.
Ten suport od shimano ma zewnętrzne łożyska które będą ci przysłaniać część wielowypustu osi.

artibike12
Kontakt:

Czyli nic z tego nie wyjdzie, lepiej kupić cały suport i sie nie bawić. Tylko ciągle mam dylemat który wybrać TRUVATIV GP DH, VP-ONE BF-01 CZY ACCENT BB-90 PRO. Do VP i ACCENTA mam klucz a do TRUVATIV musiał bym dokupić.

Kolego "Driver" daj znać jak wyrzeźbisz swój wynalazek i powiedz jak sie sprawuje.
neejm
Kontakt:

Re: Re:

Post autor: neejm »

miki_ck pisze: Jak już dalej pchać się w ISIS i brać gigapipe'a to tylko wersję DH na 4 łożyskach która potrafi długo posłużyć. SL ma chyba tylko 1 łożysko z lewej strony - dużo krócej wytrzymuje.

I stad pewnie biora sie te zle opinie. Byc moze jedni maja sl myslac ze to wersja dh ,,Bo tak napisal sprzedajacy" i nie sluza im dosc dlugo
KubaLa
moderator
Kontakt:

Re: Re:

Post autor: KubaLa »

neejm pisze:
miki_ck pisze: Jak już dalej pchać się w ISIS i brać gigapipe'a to tylko wersję DH na 4 łożyskach która potrafi długo posłużyć. SL ma chyba tylko 1 łożysko z lewej strony - dużo krócej wytrzymuje.

I stad pewnie biora sie te zle opinie. Byc moze jedni maja sl myslac ze to wersja dh ,,Bo tak napisal sprzedajacy" i nie sluza im dosc dlugo
SL ma dwa łożyska, DH 4.
Na suporcie jest jak byk napisane, która to wersja więc raczej ciężko myśleć "tak jak napisał sprzedający"...
Z gówna bata nie ukręcisz.
przemek_06
Kontakt:

Post autor: przemek_06 »

KubaLaPL pisze: SL ma dwa łożyska, DH 4.
Na suporcie jest jak byk napisane, która to wersja więc raczej ciężko myśleć "tak jak napisał sprzedający"...
Błąd, SL ma 3 łożyska, dwa po jednej stronie i jedno po drugiej, DH ma 4, po dwa na strone ;)
A odnośnie, że na suporcie jest napisane to nie znaczy, że ktoś może myśleć że ma DH a tak na prawdę ma SL bo np: oddał rower do serwisu i tam mu zamawiali i zakładali suport i być może sami nawet myśleli, że to DH a tak na prawdę to był SL albo nawet i celowo napisali Team DH a zamówili i założyli SL...(odnośnie tej ostatniej kwestii to musiał by byc jakiś nie za fajny serwis :()
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

A może ten suport miał na imię Pszemek? ;)
W takie teorie spiskowe to bym nie wierzył. Faktycznie pomyłka, 3 łożyska ma SL.
Z gówna bata nie ukręcisz.
przemek_06
Kontakt:

Post autor: przemek_06 »

To fajnie jak miał...
Też chciał bym nie wierzyć ale jednak zdarza się :( szczególnie w serwisie który na co dzień robi zwykłe miejskie rowery tyle, że ma dostęp do takich części i może Ci to zrobić. Nie, sam nie miałem takiej sytuacji bo u siebie w rowerze robię wszystko sam ale słyszałem o takich akcjach, niestety... :/ Tzn, że na serwisie nieświadomie założyli inną wersję niż napisali. Z tym, że celowo założyli co innego niż napisali no to już inna bajka...
artibike12
Kontakt:

Wiecie może gdzie w PL można kupić łożyska o symbolu mr-21531 LLB wymiar 21,5mmx31mmx7mm ? są to bardzo nietypowe łożyska których w sklepach z łożyskami nie ma.
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Możesz mi powiedzieć po co tak sobie utrudniasz życie?
Nawet jak znajdziesz gdzieś takie łożyska to dasz minimum 20zł za sztuke bo tyle kosztuje dobre łożysko w standardowym rozmiarze.
A za 100 zł kupisz nowy suport. Gdzie tu logika?

enigma
Kontakt:

Post autor: enigma »

Jeśli to łożysko z truvativa to w PL go nie znajdziesz. Ich łożysk nie ma w EU a może PL normie. Tak jest z howitzerem
neejm
Kontakt:

Re:

Post autor: neejm »

przemek_06 pisze:To fajnie jak miał...
Też chciał bym nie wierzyć ale jednak zdarza się :( szczególnie w serwisie który na co dzień robi zwykłe miejskie rowery tyle, że ma dostęp do takich części i może Ci to zrobić. Nie, sam nie miałem takiej sytuacji bo u siebie w rowerze robię wszystko sam ale słyszałem o takich akcjach, niestety... :/ Tzn, że na serwisie nieświadomie założyli inną wersję niż napisali. Z tym, że celowo założyli co innego niż napisali no to już inna bajka...

Walki zadrzaja sie wszedzie, stad moje przekonanie o tym, ze niektorzy mogli miec inna wersje, niz mysleli (nie kazdy rozkreca, czy oglada swoj rower z lupa i patrzy czy wszystko sie zgadza).
Przyklad z innej beczki: kupilem stacjonarke z procsorem Amd Phenom II 955, natomiast dostalem poidkrecony fabrycznie Phenom II 940 do takiej samej ilosci ghz jak 955. Gdybym sie nie znal, to zostal bym oszukany.
artibike12
Kontakt:

Postanowiłem, Dzisiaj zamówiłem VP-ONE BF-01, nie wybrałem Truvativ z tego względu że nie mam do niego klucza a to VP mam. Nie są to duże pieniądze wiec zobaczymy jak będzie się sprawował. A jak już wspominałem wcześniej w niedługim czasie mam zamiar zmieniać ramę więc wtedy rozejrzę się za czymś konkretniejszym. Dzięki wszystkim. Napisze za jakiś czas jak się sprawuje ten sprzęt.
Pozdrawiam
artibike12
Kontakt:

Dzisiaj suport dotarł w moje ręce. Pierwsze wrażenie robi dosyć solidnej konstrukcji, niby ma 2 łożyska ale bardzo szerokie 1,5 cm. Zaraz idę go założyć i zobaczymy jak będzie się sprawował.
Napisze coś więcej po przejechaniu większej ilości km.
Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ