DJ I 2003 czy Manitu Black
Siema!No niektorzy pewnie mnie tu pamietaja z poprzedniego forum bo ja to juz jestem weteranem blackow :) Szybko o marcoku wedge,tak jak kolega wyzej napisal 130mm i xc :D nie nie to pomylka,ale jak dla mnie wedge to pomylka firmy marcok,amor nie nadaje sie ani do xc ani tym bardziej do katowania,moze na poczatek dla poczatkujacego ale z tymi poczatkujacymi tez roznie bywa :) oni czasem bardziej niszcza sprzet od tych co juz dobrze smigaja i znaja technike i ladowania i wyjebywania sie :) no i teraz o blacku,mialem dwa blacki i co moge powiedziec.Drugiego blacka mam juz rok i kurwa dziala beznadziejnie,zero tlumienia,ze 120mm dziala moze z 80-90mm i ogolnie jest po 3 serwisach i *** mu to dalo.Zawsze chwalilem blacki i bo to sa zajebiste amorki,ale....po jakims czasie poprostu sie rozpierdala ich praca :/ i pomimo ze przez kilka lat na tym forum bylem przodownikiem wciskania wszystkim blackow to powiem wam ze nastepny amor to bedzie marcok.Pomimo ze znam o wiele wiecej polamanych dj'y niz blackow.Moj kumpel teraz kupil 3 letniego marcoka drop offa i kude chodzi ZAJEBISCIE,to moj black po roku zupelnie sie zesral przy nim,moj kumpel ktory ze mna kupowal blacka ma tak samo jak ja aha i co najwazniejsze ja nie skacze po hopach ,jezdze czysty street-glownie manuale ,baniaki i schody,no moze te schody troche katauja tego amora.Jezeli kupie dj'a i po roku tez go rozpierdole to rzucam ten sport :) nie bedzie mnie stac na niego
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
ehh jak dla kogos zaleta jest pekajaca korona i robiace sie po roq luzy to wybaczcie . jak chcesz to kup z allegro jakiegos shermana zmiescisz sie w 1400 zeta . bedzie to na 100% lepszy wybor niz te blacki itd. a wedge to porazka :/ wiesz frerider czy jak ci tam to ze amor ma 130 skoku to nie znaczy ze jest do dualu lub do katowania . moj kumpel jezdzi w mtb (zawodowo) i jezdzi na blacku 120/100 wiec nie mow mi ze wedge jest do katowania . ten amor jest bardzo slabiutki przynajmniej wersja bez qr 20 . poza ttym kijowo dziala , jednak marzoki maja progresje w skoku co ja bardzo cenie