Problem z UST

Faerie
Kontakt:

Problem z UST

Post autor: Faerie »

Ostatnio podczas jazdy rozszczelniło się tylne koło, do domu z kapcia...
A.D.D. + minion/dhea
Nauczyłem się że pomką nie da się tego zreperować.
Kupiłem mleko, taśma wymieniona chciałem założyć oponę DHEA skoczyłem na serwis żeby skorzystać z kompresora.
Oponka nabita, ale w nocy obudził mnie huk i jakaś kleista substancja na twarzy... okazało się że opona zeskoczyła z obręczy oO
Nie wiem czy to wina wgniotówczy co innego mogło to spowodować?? Może błąd, że koło stało obok grzejnika??
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Mi spadały tak opony szwalba gdzie poszedł drut wewnątrz opony, nadawała się niestety do wywalenia. (miałem to na nie ust, ale zasada ta sama w obu)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jak wyzej, poszedł drut to masz problem.
Faerie
Kontakt:

Post autor: Faerie »

DHEA są zwijane, więc kevlar mógł puścić?
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Jak najbardziej, bo czy drut czy żyłka wewnątrz to spełnia to tą samą funkcję. Zobacz czy "okrąg" opony przy miejscu styku z obręczą nie jest owalny, czy nie jest w którymś miejscu wybrzuszony czy wessany. Powinno być ładne równe kółko.
marudny
Kontakt:

Re: Problem z UST

Post autor: marudny »

Faerie pisze:...Oponka nabita, ale w nocy obudził mnie huk i jakaś kleista substancja na twarzy... Może błąd, że koło stało obok grzejnika??
Na ile nabita? Bo od tego by trzeba zacząć...
Powietrze z kompresora przy rozprężaniu na zaworze znacznie się ochładza... Po wyrównaniu do temperatury "pokojowej" zawsze będzie jakiś drobny wzrost ciśnienia - po podgrzaniu grzejnikiem mógł wystąpić już znaczny :twisted:
ODPOWIEDZ