Szczecin- trasy
Szczecin- trasy
Witam. Czy ktoś ze Szczecina lub okolic zna jakieś ciekawe trasy? Od ponad roku studiuję i zastanawiam się, czy na wiosnę nie ściągnąć do siebie roweru. Przy okazji czy jest jakaś aktywna grupa jeżdżących? Liczę, że wyjeżdżając z pomorza nie zostałem z rowerem na lodzie : )
Na ankońskim płasko i dużych hop tam niema, to bardziej XC niż FR.
Żydówce da się latać ale tam jest tylko jedna hopa.
Najlepszą opcją jest puszcza bukowa, sęk w tym że szczeciniaki czepiają się mnie jak naprawiam hopy i tam też wszystko popada w ruinę.
jakiś czas temu zmontowaliśmy filmik z puszczy:
http://www.pinkbike.com/video/342746/
Pod koniec masz kilka małych hopek.
Ogólnie teren jest wypasiony ale nikt tam nic nie kopie.
Żydówce da się latać ale tam jest tylko jedna hopa.
Najlepszą opcją jest puszcza bukowa, sęk w tym że szczeciniaki czepiają się mnie jak naprawiam hopy i tam też wszystko popada w ruinę.
jakiś czas temu zmontowaliśmy filmik z puszczy:
http://www.pinkbike.com/video/342746/
Pod koniec masz kilka małych hopek.
Ogólnie teren jest wypasiony ale nikt tam nic nie kopie.
Jak zawsze gnoj dotyczacy tego co sie u nas dzieje...
Las arkonski - w zasadzie jedyna miejscow w ktorej znajduje sie substytut trasy dh, cale pokolenie mlodych riderow sie tam wychowalo i dalej tak jest. Jesli ktos lubi dh to tam znajdzie krotka trase. W zasadzie jest tam jeszcze kilka innych opcji, korzenie, przepompowania najwiecej rzeczy w jednym miejscu i na warszewo tez mozna sie przejechac jesli komus sie chce
Warszewo - na wiosne planowana jest przebudowa, wiekszosc desek z dropow miala juz dosc i byc moze bedziemy to naprawiac - typowa meta do fr dropy hopy itp
Puszcza - droga hopa za droga canadian i to wszystko - typowa meta fr
Żydy - z tego co wiem jako tako funkcojnuje najwieksza hopa, drop z kamienia z boku nie dziala, banda po dropie i hopa tez srednio.
26 kwietnia - mlodzi cos tam kopia jest kilka hop mozna polatac z tego co widzialem na fotach - meta fr
INFO MTB Szczecin @ facebook
Las arkonski - w zasadzie jedyna miejscow w ktorej znajduje sie substytut trasy dh, cale pokolenie mlodych riderow sie tam wychowalo i dalej tak jest. Jesli ktos lubi dh to tam znajdzie krotka trase. W zasadzie jest tam jeszcze kilka innych opcji, korzenie, przepompowania najwiecej rzeczy w jednym miejscu i na warszewo tez mozna sie przejechac jesli komus sie chce

Warszewo - na wiosne planowana jest przebudowa, wiekszosc desek z dropow miala juz dosc i byc moze bedziemy to naprawiac - typowa meta do fr dropy hopy itp
Puszcza - droga hopa za droga canadian i to wszystko - typowa meta fr
Żydy - z tego co wiem jako tako funkcojnuje najwieksza hopa, drop z kamienia z boku nie dziala, banda po dropie i hopa tez srednio.
26 kwietnia - mlodzi cos tam kopia jest kilka hop mozna polatac z tego co widzialem na fotach - meta fr
INFO MTB Szczecin @ facebook