Wybór Hardtail
Wybór Hardtail
Siema stoje przed wielkim dylematem, mianowicie mam 2200zł do wydania na rower skłaniam się ku hardtail,
Z góry mówię że posiadam kask oraz zbroje.
przeznaczenie dh/fr
z Hardtail myślałem o tym sprzęcie:
ns bitch 2007r z 66 również 2007 r z alledrogo
ogólnie mam 182cm wzrostu i waże 96kg
Z góry dzięki za każdą pomoc i pozdrawiam
Z góry mówię że posiadam kask oraz zbroje.
przeznaczenie dh/fr
z Hardtail myślałem o tym sprzęcie:
ns bitch 2007r z 66 również 2007 r z alledrogo
ogólnie mam 182cm wzrostu i waże 96kg
Z góry dzięki za każdą pomoc i pozdrawiam
Mam bitch'a i jestem bardzo zadowolony. Chyba jest to najlepszy ht do fr, dodatkowo producent dawał gwarancje na amortyzatory dwu-półkowe co świadczy o wytrzymałości. Duncon cooker to bardzo dobra rama, ale osobiście wolę bitch'a. Chcesz sie cos dowiedzieć to pisz na pw. Moim zdaniem warto brać, nic lepszego na start nie jest potrzebne
.

-
- Kontakt:
Re:
Tak, 'stalowy ns' na trasy downhill'owe jako sztywniak znakomicie się nadaje. Skłaniałbym się zdecydowanie w stronę NS'a niż Cocker'a.neejm pisze:stalowy ns na trasy downhillowe ? sklon sie bardziej np ku Duncon Cooker
Portos pokaż co chcesz kupić, może uda się znaleźć coś lepszego w Twoim budżecie.
Pozdrawiam.
http://tablica.pl/oferta/ns-bikes-bitch ... d5da30f359 myśłałem nad tym tylko troche trzeba by zbic z niego, http://tablica.pl/oferta/dartmoor-horne ... 9e7373b163,
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
2200 to nie duzo. nawet jak na hardtaila. Przy wadze prawie 100kg to rama nie jest aż takim problemem (każda się złamie prędzej czy pozniej
) Gorzej bo potrzebujesz porządne hamulce z dużą siłą hamowania, porządne mocne koła, mocny amor, mocne korby z suportem i solidny napęd. Przy takiej wadze już nie możesz jezdzić na byle szicie bo zrobisz sobie krzywdę. Kup jakąś tanią ramę w której główka nie odpada jako pierwsza (np. dragstar) i zostaw sobie 2100 na sprzęt to może jakimś cudem się wyrobisz w budżecie
Przy takim wzroście to dh/fr 16" minimum. 14" tylko dh bo ciężko będzie pedałować. Nie sądzę żebyś znalazl takiego złozonego juz hardtaila do dh/fr ktory podejdzie do twojej wagi i wzrostu.

-
- Kontakt: