Śruby do dampera (gdzie kupić / dorobić ? )
-
- Kontakt:
Śruby do dampera (gdzie kupić / dorobić ? )
Kończę składać Socoma na nowy sezon i zostały mi do zrobienia takie rzeczy jak tulejki, śruby, adaptery itp. Same drobiazgi. Tulejki już mam zamówione, ale poszukuje jeszcze śrub (8) z którymi mam problem.
Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiednich śrub, które by miały jedynie gwintowanie na końcu. Rowerowa partyzantka w stylu przycinania zwykłych w połowie gwintowanych i wsadzenie ich w nowe tulejki odpada.
Szukałem na różnych stronach, ale nic nie znalazłem.
Czy może Proshox, u których zamówiłem tulejki są w stanie to dorobić ?
Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiednich śrub, które by miały jedynie gwintowanie na końcu. Rowerowa partyzantka w stylu przycinania zwykłych w połowie gwintowanych i wsadzenie ich w nowe tulejki odpada.
Szukałem na różnych stronach, ale nic nie znalazłem.
Czy może Proshox, u których zamówiłem tulejki są w stanie to dorobić ?
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A potrzebujesz śrub z metrycznym gwintem czy jakieś drobnozwojne?
I w ogóle jak długa ma być nienagwintowana część?
Ja kupuje długie M8, wtedy nienagwintowana część ma 18mm i przycinam nagwintowaną część na odpowiedni wymiar.
Jak potrzebujesz więcej to kup jeszcze dłuższe śruby i nagwintuj sobie narzynką na odpowiednią długość a później przytnij.
Koszt śrub to jakieś grosze tylko zwracaj uwagę na numerki na śrubach bo mówią one o wytrzymałości i stosunku granicy plastyczności do wytrzymałości na rozciąganie.
Jak nie masz sklepu ze śrubami to najlepiej kupić na allegro i to nie w rowerowych zakładkach tylko w śrubach, wtedy koszt śrub to jakieś grosze a koszt wysyłki parę złoty.
Chyba że tak bardzo zależy ci na tytanowych to już musisz bulić kapustę.
I w ogóle jak długa ma być nienagwintowana część?
Ja kupuje długie M8, wtedy nienagwintowana część ma 18mm i przycinam nagwintowaną część na odpowiedni wymiar.
Jak potrzebujesz więcej to kup jeszcze dłuższe śruby i nagwintuj sobie narzynką na odpowiednią długość a później przytnij.
Koszt śrub to jakieś grosze tylko zwracaj uwagę na numerki na śrubach bo mówią one o wytrzymałości i stosunku granicy plastyczności do wytrzymałości na rozciąganie.
Jak nie masz sklepu ze śrubami to najlepiej kupić na allegro i to nie w rowerowych zakładkach tylko w śrubach, wtedy koszt śrub to jakieś grosze a koszt wysyłki parę złoty.
Chyba że tak bardzo zależy ci na tytanowych to już musisz bulić kapustę.
-
- Kontakt:
Poświęciłem wczoraj trochę czasu na allegro by poszukać śrub, które miałyby łeb imbusowy (bo jedna chowa się w całości w linku od zawieszenia), miały twardość 8.8 (12 też kupiłem) i były gwintowane przy samym końcu. Znalazłem je na tej aukcji.
http://allegro.pl/sruba-imbusowa-sruby- ... 56568.html
http://allegro.pl/sruba-imbusowa-sruby- ... 61470.html
Napisałem z pytaniem czy byłaby możliwość kupna mniejszej ilości. Podałem dokładne wymiary i zamówiłem jeszcze trochę zapasowych śrub do mostka, półek czy hamulców. Będę musiał jedną na górne oczko trochę przycinać, ale najważniejsze, że udało mi się znaleźć.
http://allegro.pl/sruba-imbusowa-sruby- ... 56568.html
http://allegro.pl/sruba-imbusowa-sruby- ... 61470.html
Napisałem z pytaniem czy byłaby możliwość kupna mniejszej ilości. Podałem dokładne wymiary i zamówiłem jeszcze trochę zapasowych śrub do mostka, półek czy hamulców. Będę musiał jedną na górne oczko trochę przycinać, ale najważniejsze, że udało mi się znaleźć.
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012