Licencja PZKol - jakie ubezpieczenie wybrać?

qqqqq
Kontakt:

Licencja PZKol - jakie ubezpieczenie wybrać?

Post autor: qqqqq »

Witam!
Mam zamiar w najbliższym czasie wyrobić licencję PZKol. Jednak podczas wypełniania wniosku natrafiłem na informacje dotyczące UBEZPIECZYCIELA.

I tutaj zwracam się z pytaniem do starych wyjadaczy :)

Gdzie się ubezpieczyć żeby wszystkie wymogi PZKol były spełnione a jednocześnie nie wydać na to fortuny? Tzn pytając wprost gdzie najtaniej to załatwić...

Jestem osobą pełnoletnią i obecnie nie posiadam żadnego ubezpieczenia. A jedyne jakie chcę to takie aby wyrobić licencję.

Z góry dziękuję za pomoc!
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

Byłem w podobnej myślę sytuacji w tamtym sezonie, bo potrzebowałem licencji zeby wystartowac w jednych zawodach. Wykupiłem jakieś czasowe OC w PZU na jeden miesiąc co mnie wyniosło jakieś niecałe 20 zł chyba. Oczywiście nie było to jakieś wymyślne OC takie jak sobie teoretycznie życzą na wniosku obejmujące starty w zawodach itp.
Szczerze mówiąc, pewnie byle co tam byś wpisał i by przeszło, pewnie nikt tego nie sprawdza, (nie to że zachęcam do oszustwa ;) )
Żeby nie było, oczywiście uważam, że dobre ubezpieczenie jest bardzo ważne jeśli planujesz cały sezon startować w zawodach ze względu na własne odszkodowanie a nie wymogi wynikające z jakiś przepisów.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
ODPOWIEDZ